L’Or et l’Ombre: Συναυλία κλασικού τραγουδιού και πιάνου

Ζώη Νικολαΐδου | σοπράνο
Νικόλας Κωσταντίνου | πιάνο

Τετάρτη, 8:00 μμ, 25 Νοεμβρίου 2015, Τεχνόπολις 20, Πάφος
Σάββατο, 7:30 μμ, 28 Νοεμβρίου 2015, Παλλάς, Λευκωσία

L’Or et l’Ombre

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει την καταξιωμένη Κύπρια σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου και τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου σε μια βραδιά κλασικού τραγουδιού. Οι δυο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στην Κύπρο, τον κύκλο τραγουδιών του Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Στυλιανού L’Or et l’ombre, που έχει ως θέμα του την εμπειρία του έρωτα: μια τυχαία γνωριμία οδηγεί σε ένα ειδύλλιο, το οποίο διακόπτεται απότομα από θάνατο και που στη συνέχεια ακολουθείται από θρήνο και εν τέλει καινούργια ελπίδα. Τη συναυλία συμπληρώνουν έργα γραμμένα κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της Γαλλίας, γνωστή ως Belle Époque, τα οποία συμπεριλαμβάνουν όμορφες πινελιές από τις λαϊκές παραδόσεις της Ελλάδας και Ισπανίας.

Ζώη Νικολαϊδου

soprano zoi nikolaidou

Η Κύπρια σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου συμμετείχε στο Πρόγραμμα για Νεαρούς Καλλιτέχνες της Εθνικής Όπερας Παρισίων όπου έχει κάνει το ντεμπούτο της υπό τη διεύθυνση φημισμένων μαέστρων όπως οι Philippe Jordan, Bernhard Kontarsky, Dan Ettinger, Evelino Pido, Thomas Hengelbrock. Το 2011 κέρδισε το βραβείο Le Prix Lyrique du cercle Carpeaux ως η πιο υποσχόμενη νεαρή τραγουδίστρια της σεζόν.

Έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως: Amor (Orpheus und Eurydike) στο Palais Garnier, Teatro Real Μαδρίτης και Lincoln Center Νέα Υόρκη, Barbarina (Le Nozze di Figaro) στην Όπερα της Βαστίλης, Susanna (Le Nozze di Figaro) στην Αυστρία, Serpetta (La Finta Giardiniera), Euridice (Orfeo ed Euridice) και Flower girl (Parsifal) Titania (The Fairy Queen), Nymph (Euridice), Mrs Gobineau (The Medium), Amore (L’Incoronazione di Poppea), Popelka (Veselohra na Moste) και έργα όπως το Γερμανικό Ρέκβιεμ του Brahms, Συμφωνία αρ. 4 του Mahler, Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο, Magnificat και Λειτουργία σε Σι ελάσσονα του Bach, Stabat Mater του Haydn, Der Rose Pilgerfahrt του Schumann κ.α. σε αίθουσες συναυλιών όπως: Palais Garnier, Musikverein (Βιένη), Rudolfinum (Πράγα), Villa Medicis (Ρώμη), Montpellier Opéra Corum, Αμφιθέατρο Βαστίλης. Εμφανίστηκε επίσης στα Φεστιβάλ La Roque d’Anthéron, Φεστιβάλ Echternach Λουξεμβούργο, Φεστιβάλ Ρετζ, Φεστιβάλ Oper Klosterneuburg, καθώς και με την Ορχήστρα Όπερας Παρισίων, τη Βασιλική Φιλαρμονική της Galicia, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Orquesta Nacional do Porto, το Balthaasar Neumann Ensemble, τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων.

Νικόλας Κωσταντίνου 

pianistan nikolas kontantinou

Ο Δρ Νικόλας Κωσταντίνου έχει δώσει συναυλίες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχοντας φιλοξενηθεί στο Wigmore Hall (Λονδίνο), στο Musikverein (Βιέννη), Beethoven-Haus (Βόννη) και στη Μουσική Ακαδημία Ferenc Liszt (Βουδαπέστη). Έχει εμφανιστεί σε διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, όπως το Kuhmo, το Oulunsalo Soi (Φιλανδία), το Gödöllő (Ουγγαρία), το Ledra Music Soloists και το Κύπρια (Κύπρος).

Έχει εμφανιστεί με τη Philharmonia Orchestra, την Ρωσική Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου Αγ. Πετρούπολης, την Ορχήστρα Κονσέρτου Βουδαπέστης, την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Failoni και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, με μαέστρους όπως τον Esa Heikkilä, τον Konrad von Abel και τον Juri Gilbo. Συνεργάστηκε επίσης με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Gustav Rivinius, τον Erkki Rautio, τον David Cohen, τον Péter Somodari, τον Vilmos Szabadi και την Chloë Hanslip, καθώς και με τα κουαρτέτα εγχόρδων Meta4 και Akadémia. Τη σεζόν 2013-14, παρουσίασε με τον βιολονίστα Νίκο Πίττα ολόκληρο το έργο του Λ. Φ. Μπετόβεν για βιολί και πιάνο, καθώς και αυτό για βιολοντσέλο και πιάνο με τον Péter Somodari.

Ο Δρ Κωσταντίνου είναι απόφοιτος του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Σέγκεντ, του Πανεπιστημίου Μουσικής Ferenc Liszt στη Βουδαπέστη, του Ινστιτούτου Μουσικής στο Cleveland του Οχάιο, καθώς και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου, και είναι κάτοχος των τίτλων Master of Music in performance, και Διδακτορικού (PhD). Έχει δουλέψει με τη Μárta Gulyás, τον Dr. Daniel Shapiro και το Sándor Falvai, ενώ παράλληλα παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τον Dmitri Bashkirov, τον Νικόλα Οικονόμου, το Vadim Suchanov και το Ferenc Rados. Μαθητές του έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς και έχουν γίνει δεκτοί σε αναγνωρισμένες σχολές στο εξωτερικό.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (διαθέσιμα το βράδυ της συναυλίας)
Κανονικά €15 | Μειωμένα* €10
Παιδιά κάτω των 15 ΔΩΡΕΑΝ

* Μέλη LMS, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές με ταυτότητα, στρατιώτες

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy