Λουκάκου: Ένας αμείλικτος σκόρερ (pics & vids)

Γκολ και ασίστ κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Έβερτον, το απόγευμα της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ».

Πικάρισμα στους οπαδούς που μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι τον αποθέωναν και τον λάτρευαν για όσα πρόσφερε στα «ζαχαρωτά».

Ένας σκόρερ που δούλεψε πολύ για να έχει την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, σε ώριμη ηλικία και έχοντας ήδη αποδείξει στον Ζοσέ Μουρίνιο πως έκανε πολύ καλά που τον εμπιστεύθηκε ξανά έπειτα από την απόρριψη στην Τσέλσι.

Ο Ρομέλου Λουκάκου, όσο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραμένει εκτός δράσης και ετοιμάζεται για το come-back που θα… ταρακουνήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (Ζλάταν είναι αυτός) φροντίζει ώστε να μη λείψει από τους «κόκκινους διαβόλους» το γκολ και έχει φτάσει στην επίδοση των πέντε τερμάτων στις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος.

Αντίστοιχο αριθμό γκολ είχαν φτάσει νωρίτερα από εκείνον για τον σύλλογο του Μάντσεστερ μονάχα οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Λουίς Σαχά.

Βέβαια, με το γκολ που πέτυχε στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Έβερτον (χάνοντας παράλληλα κι άλλες ευκαιρίες, αλλά και δίνοντας ένα γκολ στον Μκιταριάν), έφτασε στα 90 στην παρουσία του στην Πρέμιερ Λιγκ, για να γίνει ο τέταρτος νεότερος ever με αυτά τα τέρματα από καταβολής σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Είχε σταματήσει στα 68 με τη φανέλα της Έβερτον, είχε σημειώσει άλλα 17 στη θητεία του με τη μορφή δανεισμού στη Γουέστ Μπρομ και πλέον μετράει πέντε γκολ στη Γιουνάιτεντ.

«Είναι τρομερή η συμβολή του μέσα στο παιχνίδι, η δύναμη που έχει το κορμί του και μπορεί να τα βάλει με τους αμυντικούς, ο ρυθμός και η ταχύτητα της κίνησής του, η γενικότερη δυναμική του παρουσία… Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος ακόμα και από τον Ντρογκμπά» ανέφερε ο Σκωτσέζος θρύλος της Λίβερπουλ και νυν τηλεσχολιαστής, Γκρέιαμ Σούνες για τον Ρομέλου Λουκάκου και η άποψή του ταυτίζεται με αυτή που έχει σχηματίσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Αγγλία βλέποντας το εκπληκτικό ξεκίνημα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τα 16 γκολ των πρωτοπόρων (μαζί με τους… θορυβώδεις γείτονές τους στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ) του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ο Λουκάκου έχει πιστωθεί τα πέντε και από εκεί και πέρα έρχονται οι Μαρσιάλ (3), Ράσφορντ (2), Πογκμπά (2) και οι Μκιταριάν, Φελαϊνί, Βαλένσια και Μπαϊγί που έχουν σκοράρει από μια φορά.

Αναμφίβολα, ο Βέλγος στράικερ είναι εκείνος ο επιθετικός που θα ήθελε πολύ να έχει στην Τσέλσι ο Αντόνιο Κόντε χάνοντας τον Ντιέγκο Κόστα, είναι εκείνος ο επιθετικός που θα μπορούσε να έχει ο Αρσέν Βενγκέρ στο «κουτί» αντί του Γουέλμπεκ, θα ήθελε σίγουρα να έχει ο Γιούργκεν Κλοπ για να τελειώνει τις φάσεις που φτιάχνει μεσοεπιθετικά η Λίβερπουλ, ενώ, μένουν εκτός της συγκεκριμένης εξίσωσης οι Γκουαρδιόλα και Ποκετίνο, με τους Αγουέρο και Κέιν αντίστοιχα…

Ο Λουκάκου μπορεί να μη σκόραρε από το πρώτο του ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι στα φιλικά προετοιμασίας, κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στους Λ.Α. Γκάλαξι, αλλά… πήρε φόρα στη συνέχεια, βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στη Σολτ Λέικ και το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι που φιλοξενήθηκε στο Χιούστον του Τέξας.

Σε όλα τα επίσημα παιχνίδια των «κόκκινων διαβόλων» αλλά και με την εθνική ομάδα του Βελγίου μέχρι αυτή, έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και μονάχα στην εντός έδρας επικράτηση κόντρα στη Λέστερ απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να του αρνείται το γκολ όταν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Δανό ν’ αποκρούει την εκτέλεση του υψηλόσωμου στράικερ.

Σκόραρε στον χαμένο τελικό του Super Cup Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε δύο γκολ στο 4-0 επί της Γουέστ Χαμ, ενώ βρήκε δίχτυα στην επιβλητική νίκη (4-0) επί της Σουόνσι. Ακολούθησαν τέσσερα γκολ με την εθνική ομάδα (χατ-τρικ με το Γιβραλτάρ και ένα με την Ελλάδα), χρίστηκε σκόρερ στο Στόουκ (2-2), όπως επίσης το έκανε την περασμένη εβδομάδα με τη Βασιλεία στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και πλήγωσε την Κυριακή την Έβερτον.

Η συμπεριφορά του στο παιχνίδι απέναντι στα «ζαχαρωτά» κατακρίθηκε, όμως ο ίδιος απάντησε πως ήταν απλά η… ανταπόδωση της καζούρας που δεχόταν από τους φίλους της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, οι οποίοι τον αποδοκίμαζαν και χαίρονταν στις χαμένες του ευκαιρίες.

Μόλις σκόραρε έκανε την κίνηση με το αυτί δείχνοντας πως… δεν τους ακούει, όταν έβγαλε την ασίστ στον Μκιταριάν έδειξε στο αντίπαλο «στρατόπεδο» των οπαδών να σιωπήσει, ενώ στο πέναλτι του Μαρσιάλ είχε ήδη πανηγυρίσει πριν καν ο Γάλλος φτάσει στη μπάλα για την εκτέλεση…

Έπειτα και από το ματς με την Έβερτον, ο Λουκάκου έχει πλέον γκολ ανά 90 αγωνιστικά λεπτά (με σύνολο χρόνου συμμετοχής 450 λεπτά) και από τις 17 τελικές που έχει καταγράψει, το 65%, ήτοι 11 σουτ, έχει κατάληξη στον στόχο.

Που να γυρίσει και ο… αναβαθμισμένος, Ζλάταν!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy