Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Συνεργείο

Παράθυρα

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

«Θα κάτσω στον καναπέ μου και θα περιμένω έναν σεισμό που να μην εύχομαι να σταματήσει. Να μην μπω κάτω απ΄ την πόρτα ή κάτω από το τραπέζι. Εδώ στον καναπέ. Να ανεβάσω τα Ρίχτερ με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής μου. Έξι κόμμα ένα, έξι κόμμα δύο, έξι κόμμα τρία, έξι κόμμα τέσσερα, έξι κόμμα τρία, έξι κόμμα τέσσερα, έξι κόμμα πέντε, εφτά, οχτώ εννιά. Και να περιμένω. Οι θέσεις αναμονής είναι πάντα η μια δίπλα στην άλλη. Στη στάση του λεωφορείου. Στο γιατρό. Η σωτηρία θα μπει από την πόρτα. Οι ερωτευμένοι κοιτάνε πάντα από την πόρτα».

Ο Κώστας Σιλβέστρος, δύο χρόνια μετά τον Κατάθλα, αναμετριέται και πάλι με κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου, αυτή τη φορά στο ρόλο του σκηνοθέτη. Μετά την πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια με την παράσταση Πλούτος, που του χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στα θεατρικά βραβεία Κύπρου, επιστρέφει σκηνοθετικά και συνεργάζεται με την ηθοποιό Κατερίνα Καζαντζή, συνεχίζοντας την αναμέτρησή του με την αιρετική συγγραφέα.

Πρόκειται για μια κωμικοτραγική φιλοσοφία ζωής. Τριανταεφτά χρονών γυναίκα, με τα όλα της, τίποτα δεν της λείπει. Κι όμως… Δεν είναι πολύ στα καλά της! Παράξενη αυτή η γυναίκα. Ισορροπεί συνεχώς στα όρια χαράς και λύπης, έρωτα και μοναξιάς, ζωής και θανάτου. Μια πορεία προς την αλλαγή που αποφασίζει να κάνει στον εαυτό της ή μάλλον … στον κόσμο της! Μας κοιτάει κατάματα και στα μάτια της καθρεφτίζονται οι εαυτοί μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου, Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος, Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Μαρίνα Χατζηλουκά, Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης, Μουσική Επένδυση: Γιώργος Παπασολομώντος, Φωτογραφίες: Σύλβια Κυριάκου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Αλεξάνδρου Ερμηνεία: Κατερίνα Καζαντζή

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ στη Λεμεσό, στον πολυχώρο «Συνεργείο», από τις 19 μέχρι τις 30 Απριλίου, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 20:30. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 25375844

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.