Μ.Δημητριάδης: «Αχρείαστη» η απεργία, μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση

Αχρείαστη χαρακτηρίζει τη σημερινή απεργία στα λιμάνια ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων Κύπρου θα διασφαλιστούν πλήρως.

“Θέλω κατ` αρχήν να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία μπαίνει ξανά σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης, οι συντεχνίες των εργαζομένων στα Λιμάνια προχωρούν σε απεργία, κλείνοντας ουσιαστικά για ένα 24ωρο τον μεγαλύτερο οικονομικό πνεύμονα της χώρας μας,” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών.

Η σημερινή απεργία, τονίζει, “είναι αχρείαστη, καθώς όπως έχουμε σε επανειλημμένη βάση διαβεβαιώσει, στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται στη Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή, τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων Κύπρου θα διασφαλιστούν πλήρως”.

Σημειώνει παράλληλα ότι η ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο Λιμάνι της Λεμεσού αποτελεί μονόδρομο για την περαιτέρω ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας, η οποία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Ανταγωνιστικές χώρες όπως η Μάλτα, προχώρησαν σε παρόμοιες ενέργειες πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, με πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία τους, προσθέτει.

“Επιθυμώ τέλος, να τονίσω, ότι η ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο Λιμάνι Λεμεσού σε ιδιώτη επενδυτή ουδόλως διαφέρει από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς και όσον αφορά στο Λιμάνι της Λάρνακας,” καταλήγει η δήλωση του Υπουργού Μεταφορών.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy