Μ. Σουλτς: Ο Τσίπρας μου ζήτησε να πάρω μέρος σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία

Ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε στην ομιλία, κατά το σημερινό συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ο Πρόεδρος του, Μάρτιν Σουλτς.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, για το πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο το συνέδριο αυτό, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως «ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μου έγραψε ότι μόνον εάν πάρουμε μέρος σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, θα έχει μέλλον η νέα γενιά στην Ελλάδα».

Γερμανία: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο συνέδριο του SPD

Ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε πως χθές το βράδυ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε πως σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, στόχος των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη.


Συγκεκριμένα, σημείωσε πως στόχοι θα είναι η έκδοση ευρωομολόγου, μια σειρά μεγάλων επενδύσεων στην Ευρωζώνη, καθώς και η ενίσχυση και μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σουλτς.

Οι 600 σύνεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος καλούνται αργότερα σήμερα να επιλέξουν το εάν θα πάρουν μέρος σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή όχι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy