Μαχαίρωσαν τη φίλη τoυς για να ικανοποιήσουν χαρακτήρα του… internet

Η δίκη μιας από τις δύο έφηβες που κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν μια συμμαθήτριά τους το 2014 για να ικανοποιήσουν μια σατανική, φανταστική οντότητα-γέννημα του Διαδικτύου, ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Γουκέσα (Ουισκόνσιν, βορειοανατολικές ΗΠΑ).
Η Ανίσα Ουέιερ και η Μόργκαν Γκέισερ, ηλικίας 12 ετών όταν διέπραξαν το έγκλημά τους, είχαν μαχαιρώσει 19 φορές την Πέιτον Λούτνερ σε ένα δάσος της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλγουόκι. Το θύμα, ηλικίας επίσης 12 ετών, το εγκατέλειψαν αβοήθητο για να πεθάνει προτού το ανακαλύψει ένας ποδηλάτης και καλέσει τις αρχές.
Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta που αφηγείται στους χρήστες του Διαδικτύου ιστορίες τρόμου και φρίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήθελαν να σκοτώσουν για να ικανοποιήσουν έναν εικονικό χαρακτήρα με το όνομα “Slenderman”, που απήγαγε παιδιά σύμφωνα με το μύθο, καθώς φοβόντουσαν ότι θα επιτεθεί στις οικογένειές τους εάν εκείνες δεν δράσουν ανάλογα.
Οι κατηγορούμενες ρίχνουν την ευθύνη της επίθεσης η μία στην άλλη και επικαλέστηκαν παράνοια.
Η Ανίσα Ουέιερ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κινδυνεύει με κάθειρξη 10 ετών. Η δίκη της, που αναμένεται να διαρκέσει έως την 21η Σεπτεμβρίου, πρέπει να καθορίσει εάν εκείνη φέρει την ευθύνη των ενεργειών της και εάν θα εκτίσει την ποινή της στο νοσοκομείο ή στη φυλακή.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ψυχίατροι εκτιμούν ότι η κατηγορούμενη υποφέρει από κατάθλιψη και παραληρητική διαταραχή που την εμποδίζουν να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το φανταστικό. Η Μόργκαν Γκέισερ, που πάσχει από σχιζοφρένεια, θα δικαστεί πριν από το τέλος του έτους.
Η υπόθεση ενέπνευσε τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ “Beware the Slenderman” που προβλήθηκε το 2016 από το δίκτυο HBO.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy