Μακάβρια φάρσα στο facebook

Ψεύτικη ανάρτηση στο facebook σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και ανησύχησε πολύ κόσμο στην Πάφο.

Αιτία για την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση ήταν μια ανάρτηση στην εν λόγω σελίδα, την οποία μάλιστα έσπευσαν να αναπαράγουν άλλες σελίδες και προσωπικοί λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την δήθεν δολοφονία νεαρού ατόμου στην περιοχή Πυκνής, στην Πέγεια. Η είδηση συνοδευόταν από τα στοιχεία, αλλά και φωτογραφία του «δολοφονηθέντος», με αποτέλεσμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου να γίνει χαμός από τα τηλεφωνήματα που ζητούσαν πληροφορίες.

Πολύ ενωρίς ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η όλη υπόθεση ήταν μια άγαρμπη προσπάθεια αγνώστων, μέχρι στιγμής, να κάνουν πλάκα χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και μιμούμενοι ενημερωτικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η Αστυνομία μετέβη στην οικία του 35χρονου ατόμου που αναφερόταν στο συγκεκριμένο κείμενο, στην κοινότητα Τρεμιθούσα, όπου βρήκαν τον ίδιο και ο οποίος τους ανέφερε ότι προφανώς οι εμπνευστές της σελίδας πήραν τα στοιχεία και τη φωτογραφία του από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Οι έρευνες της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι στην εν λόγω σελίδα περιείχοντο και άλλες αντίστοιχες «ειδήσεις» που αφορούσαν συγκεκριμένα άτομα με τρόπο δήθεν χιουμοριστικό, πλην όμως επί της ουσίας απαράδεκτο. Και φαίνεται ότι με τον κακό χαμό που προφανώς αντιλήφθησαν και οι εμπνευστές της κακόγουστης αυτής ιστορίας ότι προκλήθηκε, φρόντισαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας να κατεβάσουν κάποιες από τις αναρτήσεις τους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ ο 35χρονος που φερόταν ως «δολοφονηθής» κλήθηκε εκ νέου σήμερα στην Αστυνομία για κατάθεση σύμφωνα με πληροφορίες μας και η υπόθεση δυνατό να έχει και συνέχεια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy