Μακρύ το χέρι της φίμωσης του Τύπου

382

Το μακρύ χέρι της φίμωσης του Τύπου και της ελευθερίας έκφρασης από την Τουρκία άγγιξε και τα κατεχόμενα.

Αφορμή ένα μοντάζ-γελοιογραφία που παριστάνει ένα άγαλμα να ουρεί στο πορτραίτο του Ερντογάν… Μετά το σάλο που ξέσπασε στα κατεχόμενα και κάνει το γύρο του κόσμου η τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, δηλαδή η Άγκυρα και ο ίδιος ο νεοσουλτάνος, προχώρησε σε μήνυση εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» για προσβολή και ατιμία! Από την εκδήλωση του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ασκήσει δεκάδες μηνύσεις και έχει φυλακίσει δεκάδες δημοσιογράφους και αρχισυντάκτες με πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη της Τζουμχουριέτ με την κατηγορία της τρομοκρατίας…

Η Τουρκία βρίσκεται για το 2017 στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τους RSF. Ένα σκίτσο τώρα και μάλιστα σε αναδημοσίευση από τον ελληνικό Τύπο έγινε η αφορμή για να ξαναδείξει ο Ερντογάν το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο. Αίσχος.

Νίκη

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.