“Στη νέα εποχή που μπαίνει η οικονομία μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα”

Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και το πώς αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη, λόγω και της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ειδικότερα η Ιατρική Σχολή η οποία βρίσκεται στην πιο ψηλή βαθμίδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα, είναι από τις επενδύσεις που δημιουργούν όχι μόνο ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά είναι και πυρήνες παραγωγής πρεσβευτών για την ίδια την Κύπρο, εκπαίδευσης ψηλής ποιότητας επιστημόνων, οι οποίοι πηγαίνουν σε άλλες χώρες και λειτουργούν ως «διαχυτές» του προγράμματος το οποίο γίνεται στην Κύπρο.

«Θα πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι στη νέα εποχή που μπαίνει η οικονομία μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι τα καζίνο, οι ευκαιριακές αναπτύξεις είναι συμπληρωματικές της πραγματικής και βιώσιμης ανάπτυξης, η εξωστρέφεια της κυπριακής οικονομίας είναι το ζητούμενο και η εξωστρέφεια επιτυγχάνεται από την ποιοτική αναβάθμιση και της ιδιωτικής αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης.

 Ο κ. Μαλάς είπε επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευκαιρίες, καινοτομία, πρόσθετη αξία στην ποιότητα της επιστήμης που προσφέρεται σε άλλες χώρες και να είναι η Κύπρος μια χώρα πλέον που όντως να παράγει ποιοτικές θέσεις εργασίας και όχι θέσεις εργασίας με ευκαιριακού τύπου αναπτύξεις.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος, καλωσόρισε τον Σταύρο Μαλά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, έδειξαν στον κ. Μαλά ότι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο γίνεται μια δουλειά συστηματική και μεθοδική, πρωτοπόρα και καινοτομική καθότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ειδικότερα και ιδιαίτερα η ιατρική και οδοντιατρική σχολή, πλέον μπορούν να συγκριθούν με τα κορυφαία και ιστορικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

«Πρωτοπορούμε και από απόψεως τεχνολογίας και από άποψη υποδομών και βέβαια από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό», ανέφερε.

Σημείωσε παράλληλα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών ιδιαίτερα στον τομέα της ιατρικής και οδοντιατρικής προέρχεται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Αυστρία και την Ιταλία, κάτι που ήταν αδιανόητο στο παρελθόν. Κάτι τέτοιο, ανέφερε, δημιουργεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο αλλά και για την ίδια την Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy