Μαλάς: Ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που να μετρά την ανάπτυξη με κοινωνικούς όρους

«Η Κύπρος χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που να μετρά την ανάπτυξη με κοινωνικούς όρους: με καλύτερους μισθούς, με νέες θέσεις εργασίας, με ποιοτική παιδεία και υγεία» είπε χθες στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Ο Σταύρος Μαλάς μιλούσε ενώπιον δεκάδων Κυπρίων φοιτητών και εργαζομένων, στελεχών της κυπριακής παροικίας στην Αθήνα αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στη συγκέντρωση του Μανώλη Γλέζου, ιστορικής μορφής της εθνικής Αντίστασης και της ελλαδικής Αριστεράς ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γνωστός Ελλαδίτης καλλιτέχνης Μιλτιάδης Πασχαλίδης.

Αναφερόμενος στη νεανική ανεργία και τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών της Κύπρου, ο Σταύρος Μαλάς διερωτήθηκε χαρακτηριστικά «Πώς μπορεί ο Νίκος Αναστασιάδης ή ο Νικόλας Παπαδόπουλος να εφαρμόσουν προοδευτική κοινωνική πολιτική όταν είναι τόσο μακριά από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων του τόπου; Πώς μπορούν να καταπολεμήσουν τις ανισότητες όταν δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές διευρύνθηκαν; Τι να περιμένει κανείς όταν θεωρούν ότι ανάπτυξη είναι να παραδώσουμε τις παραλίες σε ιδιωτικά συμφέροντα ή να αποχαρακτηρίζουμε αρχαία μνημεία για να ανεγερθούν πολυτελή ξενοδοχεία;»

«Η δική μας απάντηση είναι ριζικά διαφορετική. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας που θα εγγυάται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Όχι ευκαιριακή! ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όχι για λίγους» δήλωσε με έμφαση ο Σ. Μαλάς. Καταγράφοντας δε, αναλυτικά τους στόχους της δικής του κυβέρνησης στην εσωτερική πολιτική, ανάφερε ότι προτεραιότητες της θα είναι, ανάμεσα σε άλλα, «να υπερασπιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τον κοινωνικό χαρακτήρα των ημικρατικών οργανισμών και να εκσυγχρονίσει πλήρως τη λειτουργία τους. Να επεκτείνει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση της Κύπρου και να αποκαταστήσει τις περικοπές στην κρατική φοιτητική μέριμνα ώστε να στηριχθούν όλοι οι φοιτητές που έχουν ανάγκη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Να διοχετεύσει κονδύλια για να αναπτυχθούν προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, ώστε να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και οι νέοι επιστήμονες μας να μένουν στην Κύπρο και να δουλεύουν στον τόπο τους και για τον τόπο τους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σταύρος Μαλάς κατέληξε λέγοντας: «Ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν χάσει την ελπίδα για μια νέα μεγάλη αρχή για την Κύπρο μας. Οι άνθρωποι του τόπου μας έχουν τη δύναμη να ξαναδημιουργήσουν ένα νέο κυπριακό θαύμα!».

Ο Σταύρος Μαλάς συνεχίζει και σήμερα τις συναντήσεις του με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ενώ απόψε θα είναι ομιλητής σε προεκλογική συγκέντρωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy