Μαντσεστερ: Σε συλλήψεις προέβη η αστυνομία για το τρομοκρατικό κτύπημα

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε σημαντικές συλλήψεις και ανακάλυψε σημαντικά στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων σε συναυλία στο Μάντσεστερ, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έχει θέσει υπό κράτηση οκτώ ανθρώπους και έχει αφήσει ελεύθερη μία γυναίκα που είχε συλλάβει χωρίς να της απαγγείλει κατηγορίες.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο πως οι συλλήψεις που κάναμε είναι σημαντικές και οι προκαταρκτικές έρευνες στην περιοχή έχουν φέρει στο φως στοιχεία που πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικά για την έρευνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας Ίαν Χόπκινς.

«Αυτές οι έρευνες θα πάρουν πολλές ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν», είπε.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν 18 συνωμοσίες μαχητών στη Βρετανία από το 2013, περιλαμβανομένων πέντε μετά την επίθεση στο κεντρικό Λονδίνο τον Μάρτιο.

Ο Σαλμάν Αμπέντι πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, διευκρίνισε η γερμανική αστυνομία

Ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και έκαναν λόγο για διαμονή του στην πόλη της Γερμανίας τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση.

Το γερμανικό περιοδικό Focus είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ ήλθαν σε επαφή με τις γερμανικές αρχές διότι ο Σαλμάν Αμπέντι είχε πάρει μία πτήση Ντίσελντορφ-Μάντσεστερ τέσσερις ημέρες πριν από την πολυαίμακτη επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ για να αλλάξει αεροπλάνο. Πέρασε λίγη ώρα στη ασφαλή ζώνη τράνζιτ», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία χωρίς να δώσει στοιχεία για την ημερομηνία ή την προέλευση του νεαρού λιβυκής καταγωγής Βρετανού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy