Μαραντόνα σε Καπρίλες: Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα

Με μήνυμά του στο Facebook απάντησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ενρίκε Καπρίλες, ένας εκ των αρχηγών της δεξιάς αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.

Ο Καπρίλες είχε υποστηρίξει ότι ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής δεν θα στήριζε τον πρόεδρο Μαδούρο εάν έπρεπε να ζήσει με 15 δολάρια το μήνα.

«Μακάρι να είχα αυτά τα 15 δολάρια» όταν μεγάλωνα με τα εφτά αδέρφια μου και δεν είχαμε τίποτα να φάμε, απάντησε ο Μαραντόνα, ποστάροντας παράλληλα μια φωτογραφία από το παιδικό του σπίτι στη γειτονιά Βίλα Φιορίτο του Μπουένος Αϊρες.

maradona house

«H διαφορά ανάμεσά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα», συμπλήρωσε ο Αργεντίνος πρώην ποδοσφαιριστής.

Σε διαφορετικό μήνυμά του ο Μαραντόνα σημείωσε: «Είμαστε Τσαβίστας μέχρι το θάνατο… και όταν ο Μαδούρο διατάξει, θα πολεμήσω σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε αυτούς που θέλουν να υποστείλουν τις σημαίες μας, το πιο ιερό πράγμα. Βίβα Τσάβες, Βίβα Μαδούρο».

Γιος μεγάλου επιχειρηματία της Βενεζουέλας, ο Καπρίλες υπήρξε το νεαρότερο μέλος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας. Παρόλα αυτά έχασε στις δυο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις απέναντι στον Τσάβες και τον Μαδούρο.

Αργότερα έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές όταν κατηγορήθηκε για την υποκίνηση των ταραχών του 2014 που στοίχισαν τη ζωή 40 ανθρώπων.

Ο Καπρίλες είχε ιδρύσει μαζί με τον Λεοπόλντο Λόπεζ το πολιτικό κόμμα Primero Justicia, το οποίο κατά διαστήματα χρηματοδοτούνταν από αμερικανικές υπηρεσίες, όπως η NED και η USAID.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy