ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ: «Αγαπώ τον Χρυσό Καφέ Λαϊκού και με αγαπά»

•Ζωγραφική με το μαγευτικό άρωμα του καφέ από τη ζωγράφο από τη Λάρνακα

•Από το “Goodmorning America” η Κύπρια καλλιτέχνης έγινε πρέσβειρα του Χρυσού Καφέ του Λαϊκού

 

Έγινε γνωστή και εκτός συνόρων λόγω της πρωτόγνωρης τέχνης της με πρώτη ύλη τον ψημένο καφέ. Κάτι που την πήρε μέχρι και τα τηλεοπτικά στούντιο του ABC στη Νέα Υόρκη στην εκπομπή “Goodmorning America”. Πίσω στην πατρίδα της, ο Χρυσός Καφέ Λαϊκού την ανέδειξε πρέσβειρά του. Ο λόγος για τη Μαρία Αριστείδου, η οποία μιλά στη «Χ» για αυτή τη σχέση, τονίζοντας ότι αγαπά τον Χρυσό Καφέ Λαϊκού και την αγαπά κι εκείνος, αφού από μια απόλαυση έγινε και τέχνη, αλλά και εργασία. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν όταν τυχαία έχυσε τον καφέ που έπινε πάνω σε ένα έργο της. Έκτοτε η ζωγραφική της απέκτησε άρωμα καφέ…

 

 

Συνέντευξη στον Νικόλα Νικόλα

Μπορείτε να μας παρουσιάσετε τον εαυτό σας και την πορεία σας στο χώρο της Τέχνης;

Είμαι η Μαρία Αριστείδου, κατοικώ και διατηρώ το δικό μου studio/κατάστημα στην όμορφη Λάρνακα και από μικρή ήθελα να γίνω ζωγράφος.

Όσoν αφορά την πορεία μου, έχω σπουδάσει καλές τέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ. Ως μαθήτρια και ακολούθως φοιτήτρια πειραματιζόμουν με διάφορα είδη ζωγραφικής, τεχνικές κτλ μέχρι που ήρθε στη ζωή μου η τέχνη του καφέ.

Συγκεκριμένα εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι μπορώ εκτός από νερομπογιές και λαδομπογιές να ζωγραφίζω με ψημένο καφέ.

Με αυτό το υλικό στα έργα μου κατάφερα να γίνω γνωστή στο ευρύ κοινό στην Κύπρο και κυρίως στο εξωτερικό, όπου έχω πετύχει να φθάσω μέχρι τα τηλεοπτικά στούντιο του ABC Network στην Times Square της Νέας Υόρκης στην εκπομπή “Goodmorning America” για να παρουσιάσω τη δουλειά μου.

Στη συνέχεια με τη χρήση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπόρεσα να μείνω στην επικαιρότητα και να παρουσιάζω τη δουλειά μου διαδικτυακά και να κάνω την αγάπη μου για την τέχνη, επάγγελμα.

Τον Δεκέμβρη του 2016 άνοιξα τον δικό μου χώρο στη Λάρνακα όπου εκεί υπάρχουν έργα μου, καθώς επίσης και άλλου είδους διακοσμητικά έργα τα οποία κατασκευάζω.

 

Από πού αντλείτε έμπνευση και που στοχεύουν τα έργα σας;

Αντλώ έμπνευση από ό,τι μου αρέσει ή μου τραβήξει την προσοχή, είτε αυτό λέγεται κινούμενα σχέδια, είτε άνθρωποι οι οποίοι είναι στην επικαιρότητα κτλ.

Αυτή τη στιγμή όλη η προσοχή μου εστιάζεται στις κατασκευές μου με πεταλούδες οι οποίες με τα χρώματα και τη διαφορετικότητά τους μου αλλάζουν τη διάθεση. Κάθε σύνθεση είναι διαφορετική και ιδιαίτερη.

 

Πώς προέκυψε η αξιοποίηση του καφέ ως πρώτη ύλη στην τέχνη σας και πώς ακριβώς γίνεται αυτό;

Ο καφές όπως προανέφερα ήλθε τυχαία στη ζωή μου όταν ζωγραφίζοντας είχα χύσει τον καφέ που έπινα πάνω σε ένα έργο μου. Ξεκίνησα αρχικά πειραματικά όταν πρόσεξα ότι οι σκιές και οι χρωματισμοί είναι φανταστικοί και ακολούθως με πολλή δουλειά το εξέλιξα και το τελειοποίησα.

 

Η μοναδικότητα των έργων σας οδήγησε σε συνεργασία με τον Χρυσό Καφέ του Λαϊκού που σας ανέδειξε πρέσβειρά του. Πέστε μας λίγα λόγια για αυτή τη συνεργασία…

Η συνεργασία μας με τον Χρυσό Καφέ Λαϊκού είναι μοναδική. Τον αγαπώ και με αγαπά.

Ο καφές είναι στη ζωή μου και λόγω λατρείας, αλλά πλέον και ως επάγγελμα.

Για το λόγο αυτό το τμήμα προώθησης του Χρυσού Καφέ Λαϊκού εντόπισε αυτή τη δημιουργική μας σχέση και μου πρότειναν να «επισημοποιήσουμε» τη σχέση μας.

Μέσα από διάφορα events είτε της εταιρείας είτε δικά μου δράττουμε την ευκαιρία ούτως ώστε να προωθείται η δουλειά μας.

Το στούντιό σας, το Mari’s Studio, έγινε γνωστό στους Λαρνακείς λόγω της βιτρίνας του που μετατρέπεται σε έργο τέχνης. Τι έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής η βιτρίνα και τι να αναμένουμε στο μέλλον;

Όπως κάθε καλλιτέχνης και εμένα το όνειρό μου ήταν να αποκτήσω τον δικό μου χώρο όπου οποιοσδήποτε αγαπά την τέχνη, τη μοναδικότητα να μπορεί να βρει το καταφύγιό του. Έτσι κι εγώ επένδυσα στην πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ και δημιούργησα το χώρο αυτό.

Η πρόσοψη του στούντιο παραπέμπει σε κάποια άλλη εποχή και η βιτρίνα είναι από μόνη της ένα έργο τέχνης. Μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει έργα μου ζωγραφισμένα με καφέ, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει η σύνθεση με τις πεταλούδες.

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κατασκευή ενός αλόγου carusel περιτριγυρισμένου από πεταλούδες και λαμπάκια και θα ακολουθήσει… Το τι θα ακολουθήσει μπορείτε να το μάθετε είτε κάνοντας τον περίπατό σας στην οδό Κωνσταντίνου Καλογερά 71 στη Λάρνακα, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρώ στο facebook (https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou) και στο instagram (@ma_aris).

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy