Μας έχουν γραμμένους

Του Τάσου Περδίου

Δύο ειδήσεις από την εβδομάδα που πέρασε γράφτηκαν με πολλές διαφορετικές λέξεις, αλλά η ουσία τους θα μπορούσε να αποδοθεί μονολεκτικά. Με τη λέξη “εγκατάλειψη”.

Από την επίσκεψη του δημάρχου Ανδρέα Βύρα στο συνοικισμό Κόκκινες, κτύπησε… κόκκινο η οργή για την παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με το κτίριο της Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων.

Είναι ένα λυόμενο κτίριο, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Στέγη και έκτοτε, αν περάσει κανείς από δίπλα του, προς στιγμή θα νομίσει ότι έχει διακτινιστεί στο Χαλέπι. Για όσους διατηρούν υψηλές ελπίδες ότι με αυτή την κυβέρνηση θα δει άσπρη μέρα η Λάρνακα, σκεφτείτε ότι έχουμε ένα λυόμενο κτίριο το οποίο επειγόντως χρειάζεται κατεδάφιση. Χρειάζεται μια απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, μια προσφορά μερικών χιλιάδων ευρώ, μια μπουλντόζα και μερικά φορτηγά. Αλλά, δεν…

Στο συνοικισμό Αγίου Ιωάννη, οι πρόσφυγες θέλουν ελικόπτερο για να περάσουν πάνω από τους λάκκους, τις κολόνες και τα θεμέλια και να μπουν στα σπίτια τους. Πρώτα τους έψησαν το ψάρι στα χείλη μέχρι να τοποθετήσουν ασανσέρ στις πολυκατοικίες, ωσάν και τα ασανσέρ είναι ταξίδι στο διάστημα και εκτός του ότι είναι περίπλοκο, κοστίζει. Υστερα δέησαν να αρχίσουν να τοποθετούν τα ασανσέρ. Μετά τερμάτισαν το συμβόλαιο. Τώρα, άντε να τους πείσεις ότι είναι απαράδεκτο να είναι τα σπίτια ανθρώπων περικυκλωμένα από εκσκαφές και τόνους σίδερου και να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι το συντομότερο που θα βρουν και πάλι την ησυχία τους είναι μετά από 1-2 χρόνια.

Εκτός από τα μεγάλα έργα στα οποία έδειξαν το χειρότερό τους πρόσωπο εμπαίζοντας απροκάλυπτα ολόκληρη πόλη και τους ανθρώπους της, και στα θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των ανθρώπων, δεν τους καίγεται καρφί. Κυριολεκτικά μας έχουν γραμμένους.

Εχουμε μια πόλη στην οποία για να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους χωρίς ν’ ανησυχεί ότι θα καταστρέψει το αυτοκίνητό του, πρέπει να κινείται είτε με τρακτέρ ή με αγωνιστική μοτοσικλέτα.

Ηταν τόσο το ενδιαφέρον του προηγούμενου δημάρχου για το ευ ζην των δημοτών του και της κυβέρνησης για την ποιότητα ζωής των πολιτών της που ακόμα και εκείνο το ένα εκατομμύριο ευρώ που μας έδωσαν για να φτιάξουμε τους δρόμους, δόθηκε όχι απευθείας από τα ταμεία του κράτους, αλλά από αποκοπή από την κρατική χορηγία και μεταφορά του από τις πληρωμές προς το ΧΥΤΥ.

Σιγά που θα άνοιγαν τα ταμεία για να φτιάξουν τις λακκούβες για να μη μουρμουράνε οι Σκαλιώτες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy