Μασιάς: «Ήταν απόφαση της Αστυνομίας» – ΚΟΠ: «Ο μόνος αρμόδιος είναι ο διαιτητής»

Παρέλασε από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ χθες ο διαιτητής της αναμέτρησης στο Τσίρειο, Δημήτρης Μασιάς, όπου έδωσε τη δική του εξήγηση για το όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, ρίχνοντας την ευθύνη στην Αστυνομία.

«Το να συνεχιστεί ο αγώνας δεν ήταν δική μου απόφαση. Κατά την Αστυνομία, αν προχωρούσα σε διακοπή του αγώνα, θα γίνονταν περισσότερα επεισόδια. Διαβουλεύτηκα με τον γυμνασίαρχο, μου εγγυήθηκαν ότι όλα ήταν έτοιμα για να επαναρχίσει ο αγώνας. Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω τη διακοπή του αγώνα στους προέδρους των δύο ομάδων, όμως η Αστυνομία είχε αυτή την απόφαση. Μου είπαν ότι όλα θα ήταν ομαλά.

Εμείς λαμβάνουμε υπόψιν το τι μας λέει η Αστυνομία. Στη δεύτερη διακοπή ήμουν αποφασισμένος να διακόψω γιατί δεν ένιωθα ασφάλεια».

Ερωτηθείς γιατί δεν διέκοψε τον αγώνα όταν έγινε η πρώτη διακοπή απάντησε ότι «ήταν μια κροτίδα σε ένα ball boy, δεν μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο και δεν διέτρεξαν κίνδυνο οι παίκτες ή εμείς οι διαιτητές».

 

Ανθούλης Μυλωνάς: «Ο διαιτητής είναι ο μόνος αρμόδιος…»

Ο διαιτητής είναι ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με τη συνέχεια ενός αγώνα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΚΟΠ Ανθούλη Μυλωνά, ο οποίος αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν στο Τσίρειο  μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Άστρα χθες.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Δημήτρης Μασιάς έπραξε σωστά και ολοκλήρωσε τον αγώνα, απάντησε: «Το τι είπε ο κ. Μασιάς δεν θέλω να το σχολιάσω. Αναμένω την έκθεσή του στην Ομοσπονδία, που θα δοθεί στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα για να κάνει παραπομπές. Δεν μπορώ να αξιολογήσω αν έκανε λάθος. Ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει για τη συνέχεια ενός αγώνα είναι ο διαιτητής». Ο κ. Μυλωνάς καταδίκασε τα επεισόδια και πρόσθεσε πως για να εξαλειφθούν τέτοια συμβάντα χρειάζεται η συνεργασία όλων.7

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy