Με 90 εκατ.ευρώ ενισχύει η ΕΕ τη Unicef

Με πρόσθετη ενίσχυση ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της συριακής κρίσης, η ενισχύει η ΕΕ τη UNICEF , ώστε να παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξη στους προσφυγικούς καταυλισμούς που φιλοξενούν παιδιά και νέους στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

Η πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση υπογράφηκε σήμερα από τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν και τον εκτελεστικό διευθυντή της UNICEF Άντονυ Λέικ. Αυτή η τελευταία συνεισφορά φέρνει τη συνολική χρηματοδότηση της UNICEF από το Ταμείο της ΕΕ στα σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ.

“Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της προώθησης και παροχής πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση για παιδιά και νέους σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τη συριακή κρίση”, δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής. “Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει μια χαμένη γενιά”, σημείωσε. “Χάρη στη συνεργασία μας με την ΕΕ-UNICEF, τα παιδιά στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία μπορούν να πάνε στο σχολείο και να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους για μη `τυπική εκπαίδευση`, με προστασία και ψυχοκοινωνική φροντίδα”.

Η Κομισιόν σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωση πως με τη σύγκρουση στην περιοχή να έχει φτάσει πλέον στο έβδομο έτος, περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία ζουν ως πρόσφυγες στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία, ασκώντας πιέσεις στις ήδη εκτεταμένες κοινότητες υποδοχής και στις διοικήσεις τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy