Με Αναστασιάδη και Ακκιντζί συναντάται σήμερα ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα

 Οι επαφές του νορβηγού διπλωμάτη θα πραγματοποιηθούν εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει σε Αθήνα και Λευκωσία για τοποθετήσεις του, οι οποίες θεωρούν ότι προβάλλουν τις τουρκικές θέσεις.

Η συνάντηση του κυρίου Άιντα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί ενώ με τον Μουσταφά Ακκιντζί θα συναντηθεί στις 2 και 30.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί στις ενστάσεις της Λευκωσίας για το ρόλο που διαδραμάτισε ο κύριος Άιντα τόσο στο Γκραν Μοντάνα όσο και στη συνέχεια με τοποθετήσεις του.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης αναμένεται να αναφερθεί στους περαιτέρω σχεδιασμούς του διεθνούς οργανισμού για το Κυπριακό, αλλά και στην έκθεση που θα ετοιμάσει για τα διαδραματισθέντα στο Γκραν Μοντάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Άιντα θα μεταφέρει στους δύο ηγέτες, μήνυμα από το ΓΓ ΟΗΕ για συνέχιση των προσπαθειών ώστε το φθινόπωρο να συγκληθεί νέα Διάσκεψη στην παρουσία και των πρωθυπουργών των εγγυητριών δυνάμεων.   Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της έγκρισης του ψηφίσματος την Πέμπτη 27 Ιουλίου για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy