Με Drone ο …πόλεμος του αμπελοπουλιού!

Από ξηράς αλλά και από αέρος θα διεξάγει πλέον η Αστυνομία των βρετανικών βάσεων τον ανελέητο “πόλεμό” της κατά της λαθροθηρίας αμπελοπουλιών.  Σήμερα, η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας παρουσίασε το νέο μέλος του οπλοστασίου της, ένα υπερσύγχρονο Drone το οποίο θα καταγράφει από αέρος τη δραστηριότητα των λαθροθηρών οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Το μηχάνημα, το οποίο διαθέτει τεχνολογία νυχτερινής όρασης μπορεί να πετάξει σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τον χειριστή του και θα ενισχύσει τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών ειδικά στις δύσβατες περιοχές.  Η Αστυνομία των Βάσεων θα χρησιμοποιήσει τον ιπτάμενο καταγραφέα για καταπολέμηση του εγκλήματος γενικά, ωστόσο, οι ιθύνοντες, στη σημερινή παρουσίαση, δεν έκρυψαν ότι το Drone θα τεθεί σχεδόν αποκλειστικά στη διάθεση των ομάδων που καταπολεμούν τη λαθροθηρία αμπελοπουλιών.

Το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα καταγραφής καθαρών εικόνων από μεγάλο ύψος και ταξιδεύοντας με μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα!  Ο αστυνομικός διευθυντής των Βάσεων Δεκέλειας Jon Ward εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τις νέες δυνατότητες που αποκτούν οι διωκτικές αρχές με τον ιπτάμενο κηφήνα τονίζοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να εργαστεί μέρα και νύχτα για να συγκεντρώσει τεκμήρια κατά της λαθροθηρίας σε συνεργασία με τις δυνάμεις επί του εδάφους.

Όπως εξήγησε, η Αστυνομία θα συνεχίσει ταυτόχρονα και τη χρήση των καμουφλαρισμένων καμερών οι οποίες, όπως είπε, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένες τους τελευταίους μήνες στην προσαγωγή λαθροθηρών στη δικαιοσύνη.  “Έχουμε δει να επιβάλλονται σημαντικές ποινές πρόσφατα και αυτές οι τεχνικές θα συνεχιστούν” είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η καταγραφή εικόνων από αέρος δεν πρόκειται να επηρεάσει τους πολίτες που δεν παραβιάζουν τους νόμους.

Απευθυνόμενος όμως στους λαθροθήρες, κατέληξε με την εξής προειδοποιητική φράση:  “Το μήνυμα μου σε οποιονδήποτε σκέφτεται να εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα και ειδικά στην παράνομη παγίδευση πουλιών είναι: Προσέχετε.  Θα εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να σας συλλάβουμε”.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy