Με καθυστέρηση άρχισε η ακρόαση της Γ. Τσατσάνη

Με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων για το κατά πόσο θα παραστεί ο δικηγόρος Θέμης Σόφος ως «βοηθός και νομικός προστάτης» στο πλευρό της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη ξεκίνησε η ακρόασή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το αίτημα για παρουσία του δικηγόρου κ. Σοφού υπό τη συγκεκριμένη ιδιότητα πυροδότησε τεταμένη συζήτηση μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε αναβληθεί η ακρόασή της ακριβώς επειδή η Επιτροπή δεν δέχτηκε να συνοδεύεται από τους συνηγόρους της.

Τελικά το θέμα λύθηκε με την αποχώρηση του κ. Σοφού ο οποίος διευκρίνισε, πάντως, ότι διαφωνεί με την κίνηση αυτή. Μετά από ένα διάλειμμα που αποφάσισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ετοιμαστεί και η εισαγγελέας, η ακρόαση άρχισε πριν από λίγο και βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη καταθέτει σχετικά με τις καταγγελίες που η ίδια έκανε κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι παρενέβη στο έργο της όσον αφορά στην υπόθεση Βγενόπουλου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy