Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φοιτητές ΑΞΙΚ

Πλήρη ενημέρωση μέχρι αύριο, 24 Μαΐου, σχετικά με την υπαγωγή του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο Υπουργείο Παιδείας από το Υπουργείο Εργασίας ζητά από τα δύο Υπουργεία η Φοιτητική Ένωση του ΑΞΙΚ (Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ), σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί με κινητοποιήσεις στις 25 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι σωστές διαδικασίες για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ ζητά ταυτόχρονα να απελευθερωθούν και τα κονδύλια που σταυρώθηκαν, για την αναβάθμιση της υλικής υποδομής και στελέχωσης του Ινστιτούτου, καθώς και της βελτίωσης και αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών, διασφαλίζοντας ότι το ΑΞΙΚ λειτουργεί ως Ανώτερο Ίδρυμα, όπως προνοεί η νομοθεσία.
 
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αναφέρεται, υπήρξε σχετική απόφαση για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας, όμως «ακόμα αναμένουμε το περιεχόμενο της πρότασης μαζί με τα όποια χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του, αν υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά».
 
Η όποια καθυστέρηση ως προς αυτή την κατεύθυνση, συμπληρώνεται θέτει μπροστά μας τον κίνδυνο υποβάθμισης των πτυχίων μας, ενώ θα οδηγήσει στη διατήρηση ή και χειροτέρευση της σημερινής κατάστασης. «Με άλλα λόγια θα οδηγήσουν το ΑΞΙΚ σε κλείσιμο και τα πτυχία μας σε υποβάθμιση» σημειώνεται.
 
Η Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ λέει εξάλλου ότι παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση υπαγωγής του ΑΞΙΚ στο Υπ. Παιδείας, εδώ και τρείς μήνες «οι πόρτες των δύο υπουργείων είναι κλειστές».
 
Καλεί τέλος τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας όπως μέχρι τις 24 Μαΐου προχωρήσουν στην πλήρη ενημέρωση σχετικά με την υπαγωγή αλλά και την άμεση έναρξη των απαραίτητων ενεργειών «αλλιώς στις 25 Μαΐου ως Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της κινητοποίησης των φοιτητών του ΑΞΙΚ έξω από τα δύο Υπουργεία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy