Με μέτρα και απουσία από τη συνάντηση με Χαμπιαούρη απαντούν οι εκπαιδευτικοί

Πριν το μεσημέρι οι τελικές αποφάσεις για τα επιπρόσθετα μέτρα πέραν των κινητοποιήσεων

Συνέρχονται στις 9 το πρωί ξεχωριστά τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών και στις 11, πριν το μεσημέρι, θα συνέλθουν από κοινού για να συναποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν ως αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης δήλωσε στον Άστρα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα πάνε σε διάλογο εφόσον ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να μην αποσύρει τις μονομερείς προτάσεις τους που τέθηκαν σε εφαρμογή.

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι στην κοινή σύνοδο θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και μέτρα καθώς και ο οδικός χάρτης που θα ακολουθήσουν οι οργανώσεις μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης θα φέρει στο κοινό τραπέζι τα δικά της μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν από τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια στην κοινή συνεδρία.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι επιζητούν διάλογο από μηδενική βάση και χωρίς τα μέτρα που προαποφάσισε μονομερώς το υπουργείο Παιδείας. Ξεκαθαρίζουν επίσης ότι δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην αυριανή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Παιδείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy