Με πρωτοβουλία ΑΚΕΛ έρευνα για Freshfields Βγενόπουλου που κατέληξε να εκπροσώπει την ΚΔ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη να αναθέσει στον νομικό οίκο Freshfields συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με τη συμφωνία ΣΚΤ και Ελληνικής, έναντι €400.000.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Στέφανος Στεφάνου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Σκεύη Κουκουμά, οι οποίοι και ενέγραψαν το θέμα στην Κοινοβουλευτική Ελέγχου με τον τίτλο «Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δαπάνη ύψους €400.000 προς τον νομικό οίκο Freshfields για νομικές υπηρεσίες σε σχέση με την πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα».

Στην επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή την οποία υπογράφει εκ μέρους της της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, καταγράφεται:

«Ως αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις, προτίθεμαι να εγγράψω θέμα για την αυθαίρετη απόφαση του υπουργού Οικονομικών να αναθέσει στον νομικό οίκο Freshfields τον συμβουλευτικό ρόλο για τη συμφωνία ΣΚΤ και Ελληνικής. Ως εκ τούτου, σας ζητώ όπως ελέγξετε αυτήν την απόφαση, η οποία θα κοστίσει στο κράτος €400.000 ευρώ. Εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση του κ. Γεωργιάδη, από το Υπουργικό Συμβούλιο, γεγονός που καθιστά υποχρέωση πλέον της Κ.Δ. να καταβάλει το εν λόγω ποσό».

Όπως προστίθεται στην επιστολή «η απόφαση (ανάθεσης) ελήφθη χωρίς να ρωτηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και, όπως αποκαλύψαμε, οι Freshfields ήταν οι δικηγόροι της Marfin Investment Group με απαιτήσεις €1,05 δισ.».

Η επιστολή καταλήγει: «Ενόψει λοιπόν της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, όπου θα κληθείτε να τοποθετηθείτε, σας παρακαλώ όπως διερευνήσετε το θέμα, για να δώσετε και σε μας πιο ολοκληρωμένη εικόνα των πεπραγμένων» .

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy