Με συμμετοχή στην ΚΟΠ «απειλεί» η τ/κ ομοσπονδία

Η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην περίπτωση που εντός 45 ημερών Τουρκία και κατεχόμενα δεν βρουν λύση στο πρόβλημα της μεταγραφής των Τ/κ ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Χουριέτ”. “Είμαι έτοιμος να γίνω προδότης της πατρίδας”, δήλωσε ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου.

Η απόφαση λήφθηκε με στόχο να εμποδίσει τους Τ/κ ποδοσφαιριστές να μεταγράφονται σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας χωρίς κόστος, αφού η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν αναγνωρίζεται από την UEFA και την FIFA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου έδωσε προθεσμία 45 ημερών στην Τουρκία και το ψευδοκράτος να βρουν λύση διαφορετικά θα υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στην ΚΟΠ.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας με 31 ψήφους υπέρ, 28 εναντίον και τρεις λευκές. Ο πρόεδρος της ομάδας “Δύναμη Νέων” Τεκίν Μπιριντζί δήλωσε πως με τη συμμετοχή τους στην ΚΟΠ οι ποδοσφαιριστές θα έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους και δεν θα μπορούν να μεταγράφονται σε άλλες ομάδες χωρίς κόστος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ομάδων Αρσλάν Μπιτσακλί δήλωσε πως πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα και πως αν δεν γίνει αποδεκτό το πρόβλημα και δεν διακριβώσεις την ασθένεια δεν μπορείς και να την θεραπεύσεις. “Παίρνουν τους νέους μας χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να μας συμβουλευτούν, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο. Πηγαίνουν σε μια χώρα που λέει ότι αναγνωρίζει τη χώρα μας”, είπε ο Μπιτσακλί προσθέτοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων. Ανέφερε πως με την απόφαση που έλαβαν χθες μπορούν να ενωθούν με τη διεθνή κοινότητα, συμμετέχοντας στην ΚΟΠ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy