Με συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά

1596

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Η κάθε πρωτοπόρα δράση που εκδηλώνεται στο Δήμο Αγίου Αθανασίου δεν αποτελεί έκπληξη. Τουλάχιστον για όσους κατοικούν ή εργάζονται σε αυτή την περιοχή γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προοδευτικότητα που υπάρχει, αφότου το άλλοτε χωριό έγινε δήμος. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Άγιος Αθανάσιος παρουσιάζει μια ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου είχε πάντα καλούς τιμονιέρηδες, οι οποίοι κατόρθωναν να εξασφαλίζουν -παρά τις όποιες κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις- τη συναίνεση και τη συνεργασία, γι’ αυτό και έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται πρωτοποριακά πράγματα.

Ήταν από τους πρώτους δήμους που από την αρχή έδωσαν μεγάλη σημασία στο θέμα περιβάλλον και ποιότητα ζωής και γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό (με τη γενική έννοια του όρου).

Κι αυτό που γίνεται τώρα με τους κάδους για τα περιττώματα των σκύλων και τη δωρεάν σήμανση αποτελεί συνέχεια αυτής της προοδευτικής και πρωτοπόρας δράσης που θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν και οι άλλοι δήμοι, μια που το πρόβλημα με τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών σκύλων (όταν του βγάζουν για βόλτα) είναι γενικό και μεγάλο.

Το ίδιο σοβαρό είναι και το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Κι είναι εδώ που θα πρέπει επιτέλους όλοι οι δήμοι της μείζονος Λεμεσού να συνεργαστούν και να αναζητήσουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις. Έγιναν στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, γι’ αυτό και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και να είναι οξύ, κυρίως για τους περιφερειακούς δήμους.

Ας κινηθούν, λοιπόν, οι δήμοι και προς αυτή την κατεύθυνση… Είναι καιρός για τη δημιουργία ενός κατάλληλου καταφυγίου για τα αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχει αρκετή κρατική γη που παραμένει αναξιοποίητη και θα μπορούσαν να τη διεκδικήσουν γι’ αυτό το σκοπό. Μια τέτοια κίνηση θα έβρισκε αρκετούς και ουσιαστικούς υποστηρικτές ανάμεσα σε φιλοζωικές οργανώσεις, ομάδες εθελοντών και άλλους φορείς, ώστε το καταφύγιο να μπορεί να επιτελεί το σκοπό του και να είναι βιώσιμο.

Είναι ένα θέμα που επείγει και το γνωρίζουν αυτό οι Τοπικές Αρχές. Δεν μένει παρά να κινηθούν με μια ακόμα κοινή δράση…

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.