Με συνεργασία και τακτική διεκδίκησης

815

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι από τη στιγμή που τα Πολεμίδια ανακηρύχθηκαν σε δήμο, η περιοχή αναδείχθηκε σταδιακά αλλά σταθερά σε μια σύγχρονη μικρή πόλη, την οποία όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά για μόνιμη διαμονή του. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεθοδικότητα και τον ορθολογικό τρόπο με τον οποίο διαχρονικά λειτούργησαν τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια.

Ιδιαίτερα στη διάρκεια των τελευταίων 15-20 χρόνων τα Πολεμίδια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν, με κάποια από αυτά να εξακολουθούν να υφίστανται (οχληρίες από κτηνοτροφικές μονάδες, συνοικισμός «Βερεγγάρια», προβλήματα που αφορούν τους προσφυγικούς συνοικισμούς κ.λπ.), αναδείχθηκαν ειδικότερα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και το περιβάλλον και γενικότερα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των δημοτών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομές σαν αποτέλεσμα της συνεννόησης και της καλής συνεργασίας που υπήρχε ανάμεσα στις ομάδες των συμβούλων και του Δημοτικού Συμβουλίου  με τον Δήμαρχο, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και άλλες κομματικές διαφορές.

Θεωρείται βέβαιο (αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται μέχρι στιγμής) ότι και οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες της περιοχής θα βαδίσουν στα βήματα των επιτυχημένων προκατόχων τους και με γνώμονα τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και δεσμεύσεις θα εργαστούν συναινετικά και με πνεύμα συνεργασίας για το καλό του δήμου και των δημοτών. Η καθημερινότητα των δημοτών και η ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας και είναι σίγουρο ότι όλοι θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη αναπτυξιακή εικόνα του δήμου, για τα οποία δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να συντονιστούν και μαχητικά, χωρίς κομματικές αναστολές ή άλλες εκπτώσεις, να διεκδικήσουν από το κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση προς όφελος αποκλειστικά της περιοχής και των ανθρώπων του δήμου.

Τέτοιες διεκδικήσεις αφορούν την αξιοποίηση της έκτασης των συνοικισμού «Βερεγγάρια», για την οποία έχουν γίνει κάποιες εξαγγελίες και έχουν ακουστεί κάποιες δεσμεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης. Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να επαναπαύεται αλλά να επαγρυπνεί, μέχρι που να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις θα υλοποιηθούν.

Από την άλλη θα πρέπει να διεκδικηθεί και η δημιουργία κάποιων οδικών έργων που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια και τα οποία κρίνονται ζωτικής σημασίας και άμεσης ανάγκης για ένα σημαντικό αριθμό κατοίκων, όπως ο δρόμος της Ανθούπολης.Χρήστος Χαραλάμπους

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.