Με τα ΜΜΕ τα βάζει η ΠΑΣΥΚΙ

Για προσπάθεια διαπόμπευσης των ιατρών του δημοσίου από μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, σε σημερινή ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρεται σε «κατήφορο και διολίσθηση» κάποιων μέσων μαζικής ενημέρωσης και μεμονωμένων δημοσιογράφων, που, όπως αναφέρει, «χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους και βασιζόμενοι σε μονόπλευρη πληροφόρηση σπεύδουν ταχέως να αποδώσουν ευθύνες και να πλήξουν την αξιοπρέπεια ατόμων, ομάδων και επαγγελματικών κλάδων».

Προσθέτει ότι παρουσιάζονται ισχυρισμοί με κουτσομπολίστικη διάθεση και χαρακτήρα, ενώ τονίζει ότι «οι ιατροί εργάζονται σε δύσκολες, επικίνδυνες συνθήκες και σε ωράρια που άλλοι δεν τολμούν, μακριά από τις οικογένειες τους, σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες για να απαλύνουν των πόνο του συνανθρώπου τους».

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τα ΜΜΕ να αναδείξουν τα αίτια που οδηγούν στην χαώδη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Παράλληλα αναφέρει ότι «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια διαπόμπευσης των ιατρών του δημοσίου», ενώ καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιληφθεί άμεσα, του θέματος της ασφαλείας των ιατρών στο χώρο εργασίας, μέσω της προώθησης και εφαρμογής των διορθωτικών μέτρων της Αυτονόμησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy