Με τη στροφή Αναστασιάδη, ο Νικόλας δυσκολεύεται να κάνει κριτική

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ υπό τον νυν πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, έχει απομακρυνθεί πολύ από τις διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος. Το σημερινό ΔΗΚΟ είναι άλλο ΔΗΚΟ τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, όσο και για τα κοινωνικο-οικονομικά θέματα.

Στο Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει εγκαταλείψει την επιδιωκόμενη μορφή λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας (για τακτικούς λόγους διατηρούν ακόμη την ονοματολογία) για να συναντήσει τις απορριπτικές θέσεις του Αρχιεπισκόπου, του ΕΛΑΜ και των αντιομοσπονδιακών κομμάτων Αλληλεγγύης και ΕΔΕΚ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλά για νέα στρατηγική, αλλά δεν εξηγεί ποια είναι αυτή η νέα στρατηγική πέρα από το να απορρίπτει και να μη λέει ποιες είναι οι δικές του θετικές προτάσεις και πώς μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν συνειδητοποιεί ότι η νέα αυτή στρατηγική μάς οδηγεί πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν αρνείται να συνεργαστεί με τα πιο ακραία δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία και με εθνικιστικές δυνάμεις, δίνοντάς τους πολιτική υπόσταση. Δεν είναι αυτό το ΔΗΚΟ που δημιούργησαν τα παραδοσιακά του στελέχη και μέλη, τα οποία βρέθηκαν πολλές φορές στα ίδια χαρακώματα μαζί με το ΑΚΕΛ ενάντια στο φασισμό και εθνικισμό και υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα και τη δημοκρατία.

Η νυν ηγεσία του ΔΗΚΟ υπό τον Ν. Παπαδόπουλο έχει επίσης εγκαταλείψει και τις διαχρονικές θέσεις και πολιτικές μεικτής οικονομίας και στήριξης της μεσαίας τάξης. Το σημερινό ΔΗΚΟ έχει ταχθεί με τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ψηφίζοντας μαζί με το ΔΗΣΥ όλα τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, ενώ προσωπικά ο κ. Παπαδόπουλος ευνοεί και τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών Cyta και ΑΗΚ, ενώ ψήφισε και υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων.

Με τη στροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα δυσκολεύεται πλέον να βρει διαφωνίες είτε στο Κυπριακό είτε στην εσωτερική διακυβέρνηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους του ΑΚΕΛ. Καλείται να παρουσιάσει στον κυπριακό λαό μια εναλλακτική υποψηφιότητα νίκης με αξιόπιστες θέσεις και προτάσεις.

Εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στις υποψηφιότητες Αναστασιάδη και Νικόλα, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονται σε κοινό νόμισμα με δύο όψεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy