Με την αντεξέταση του Α. Σωκράτους συνεχίζεται η υπόθεση Αρίστο

Η υπόθεση Aristo αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα το πρωί με την αντεξέταση του 8ου μάρτυρα Α. Σωκράτους, Πρώτου Κτηματολογικού Λειτουργoύ, από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης δικηγόρους Ηλία Στεφάνου και Μιχάλη Πική.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση Αρίστο συνεχίστηκε στην προηγούμενη δικάσιμο με την αντεξέταση του Α. Σωκράτους, από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου ποινικολόγο Γ. Παπαϊωάννου.

Ο μάρτυρας αρχικά συμφώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου ότι από την επαφή που είχε ο ίδιος με την εταιρεία και ειδικότερα με την κυρία Αριστοδήμου επί θεμάτων που άπτονται επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η εικόνα που αποκόμισε είναι ότι πάντα υπήρχε πνεύμα συνεργασίας και η διάθεση να βοηθήσουν σε όλα τα φάσματα των διαδικασιών.

Σε σχετική ερώτηση του εν λόγω συνηγόρου, που ανέφερε ότι κουράστηκε να ακούει στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης για πλαστά σχέδια, ρώτησε τον μάρτυρα αν κατά το χρόνο υποβολής της Πολεοδομικής Αίτησης στο Τμήμα Κτηματολογίου εξέδιδε σχέδια κλίμακας 1:5000 της επίδικης περιοχής τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία, και απάντησε ότι το σχέδιο κλίμακας 1:5000 εκδίδεται ακόμα και σήμερα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τον μάρτυρα τι πρέπει να καταθέσει ο αιτητής στο πλαίσιο υποβολής αίτησης για Πολεοδομική Άδεια όπως αυτή που κατέθεσε η εταιρεία και ο μάρτυρας απάντησε αυτά που πρέπει να κατατεθούν από τον αιτητή είναι οι εν ισχύ πρόσφατοι κτηματολογικοί τίτλοι των υπό διαχωρισμό τεμαχίων, που είναι η επίσημη αποτύπωση της γης, κάτι που έπραξε η εταιρεία στην προκειμένη περίπτωση.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας αποδέχτηκε ότι το συνολικό εμβαδόν της υπό ανάπτυξης γης αποκρυσταλλώνεται όταν το Τμήμα Κτηματολογίου προχωρά στην τελική χωρομετρική εργασία κατά την οποία διεξάγεται από το Κτηματολόγιο, μεταξύ άλλων, και η επί τόπου μέτρηση όλων των στοιχείων της ανάπτυξης και κατά την οποία προκύπτει το τελικό και επίσημο εμβαδόν της γης πάνω στην οποία θα πρέπει να υπολογιστεί και το πράσινο, κάτι που κανένας δεν ήξερε, ούτε ο αιτητής ούτε η αρμόδια Αρχή πριν την πιο πάνω ημερομηνία, όπως ελέχθη.

Οι κατηγορούμενοι Θεόδωρος και Ρούλα Αριστοδήμου, Χρήστος Σολωμονίδης και Σάββας Σάββα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως διέταξε η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου στην Πάφο Δώρα Σωκράτους.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy