Με την Μουτταγιάκα δεν παίζουμε!!!

Του Φύτου Παφίτη*

Μόνο δυο μέρες πριν από τις κοινοτικές εκλογές και κάποιοι στην Μουτταγιάκα μη μπορώντας να κρύψουν την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και θέσεων, έχουν καταφύγει στην γνωστή μέθοδο της λασπολογίας και της συκοφαντίας. Οι «φίλοι» του ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και o υποψήφιος κοινοτάρχης, τον οποίον στηρίζουν τα εν λόγω κόμματα, έχουν τις τελευταίες εβδομάδες ρίξει το πολιτικό επίπεδο αρκετά χαμηλά.

Είναι εν μέρει κατανοητός ο πανικός στον οποίο περιήλθαν, αλλά θα ήθελα να τους τονίσω ότι με την Μουτταγιάκα ΕΜΕΙΣ δεν παίζουμε και ούτε θα παίξουμε οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια τα οποία θα προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά στην κοινότητά μας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το μονοπάτι που έχουν πάρει.

Ένα από τα αστεία, κατά την άποψη μου θέματα, τα οποία οι εν λόγω «φίλοι» θέτουν, είναι τα πεζοδρόμια της κοινότητάς μας. Δυστυχώς για αυτούς, οι κάτοικοι της κοινότητας μένουνε σε γειτονιές που έχουνε πεζοδρόμια, πολλά χρόνια τώρα, τα οποία εμείς πρωτοστατήσαμε για να γίνουν. Πολλά εκ των πεζοδρομίων έγιναν πριν 20 χρόνια και ως λογικό επακόλουθο, παρουσιάζουν διαφόρων ειδών φθορές. Για αυτό ένας από τους πρώτους στόχους που έχουμε θέσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο, είναι η εξεύρεση ικανοποιητικών πόρων για επιδιόρθωση τους.

Ξεχνούν φαίνεται οι «φίλοι» πως έχουν 4 από τους 8 κοινοτικούς συμβούλους. Αν πραγματικά έχουν διαπιστώσει σήμερα, ότι υπάρχουν παρατυπίες και προχειρότητα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κοινοτικό συμβούλιο, να το ψάξουν πρώτα με τα μέλη τους που συμμετείχαν τόσα χρόνια χωρίς να θέσουν το παραμικρό θέμα επί τούτου. Εκτός βέβαια, αν θεωρούν πως και οι 8 κοινοτικοί σύμβουλοι ανήκαν στο χώρο του ΑΚΕΛ. Αγνοούν ή εθελοτυφλούν, πως για όλα τα ζητήματα, οι αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνες.

Λαϊκίζουν οι «φίλοι» όταν αναφέρονται μειωτικά στα της χρήσης του αμφιθεάτρου του χωριού. Τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου αλλά και του κοινοτάρχη, κατάφεραν να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θέατρα και αλλά. Προφανώς οι «φίλοι» δεν ασχολούνται με τις εκδηλώσεις της κοινότητας, για αυτό και έχουν πλήρης άγνοια επί του θέματος.

Όσον αφορά το σχολείο νομίζω πιάνονται αδιάβαστοι και πάλι. Για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις πράγματα που αφορούν την κοινότητά μας, πρέπει να ασχολείσαι με τα κοινά και πρωτίστως να υπάρχει συνεργασία με το σύνδεσμο γονέων της κοινότητας μας. Οι προσπάθειες γι’ αναβάθμιση του σχολείου από τον σύνδεσμο γονέων και της κοινότητας έπεφταν στις κλειστές πόρτες της δικής σας κυβέρνησης.

Είναι πραγματικά κατάντια στο ένθετό σας «φίλοι», να έχετε χρησιμοποιήσει περισσότερες φορές το όνομα μας, παρά να παραθέσετε το όραμα αλλά και την προσφορά σας στην κοινότητα της Μουτταγιάκας.

Με την Μουτταγιάκα αγαπητοί φίλοι ΕΜΕΙΣ δεν παίζουμε. Όταν δεν έχεις προτάσεις, αντί να καταφεύγεις στη λασπολογία και στις ψευδής κατηγορίες, είναι ίσως καλύτερο να σιωπάς. Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τα έργα και τη συνεισφορά της Αριστεράς στην κοινότητα.

Στις 18 Δεκεμβρίου η κοινότητα μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία προς το μέλλον, μια πορεία με όραμα, διάθεση και θέσεις. Μια πορεία που ξεκίνησε επιτυχημένα από την αριστερά και θα συνεχιστεί το ίδιο επιτυχημένα από την αριστερά.

*Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Μουτταγιάκας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy