«Με την ορμή της Ιστορίας μας, μπαίνουμε ξανά μπροστά!»

Τις βάσεις για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα θα θέσει το ΑΚΕΛ Λάρνακας μέσα από την 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη που ξεκινά σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου.

Αυτό το μήνυμα στέλνει η επαρχιακή γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, μέσα από συνέντευξή της στη “Χαραυγή”, ενόψει του ανώτατου φόρουμ της επαρχιακής οργάνωσης που αρχίζει σήμερα.

Η κα Αντωνίου αναφέρεται στο ευρύτατο φάσμα των κοινωνικο-οικονομικών θεμάτων που θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Συνδιάσκεψης, αναλύει τους στόχους και θέτει τις προκλήσεις για τα στελέχη και τα μέλη.
Συνέντευξη στον Τάσο Περδίο
Ποια είναι η ατζέντα και οι βασικοί στόχοι της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης;

Η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας συνέρχεται 5 χρόνια μετά την πραγματοποίηση της 25ης Επαρχιακής μας Συνδιάσκεψης. Είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος της επαρχίας. Θα γίνει ανασκόπηση και θα εκτιμηθεί η δράση του κόμματος. Θα εντοπιστούν λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες με κύριο στόχο να ληφθούν αποφάσεις για βελτίωση και αναβάθμιση της δουλειάς μας. Πάντοτε στα πλαίσια των συνεδριακών αποφάσεων του κόμματος.
Θα ασχοληθούμε με το Κυπριακό, τις διεθνείς εξελίξεις, τα οργανωτικά ζητήματα και τα προβλήματα της πόλης και της επαρχίας.  Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο συν. Άντρος Κυπριανού, Γενικός μας Γραμματέας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τρικώμου, Χουσεΐν Μουλαζίμ.
Θα τιμηθούν με το παράσημο των 90 χρόνων του Κ.Κ.Κ. – ΑΚΕΛ τα μέλη του ΑΚΕΛ που κλείνουν 50 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης προσφοράς στο κόμμα.
Τη δική τους παρουσία θα έχουν τα ΕΔΟΝόπουλα και το βασικό μέρος είναι η συζήτηση μεταξύ των συνέδρων που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 του Μάρτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 του Μάρτη.
Βασικός στόχος είναι με τη διεκπεραίωση των εργασιών της Συνδιάσκεψης και την εκλογή της νέας Επαρχιακής Επιτροπής και την ανάληψη των καθηκόντων της, να μπούμε αποφασιστικά μπροστά για την υλοποίηση των αποφάσεων που θα ληφθούν.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό και η νέα καθοδήγηση θα «σηκώσει ψηλά τα μανίκια» για να επιληφθεί και να συμβάλει στην επίλυση τόσο των οργανωτικών ζητημάτων, όσο και των προβλημάτων σε διαφόρους τομείς, όπως της Παιδείας, της Υγείας και του Περιβάλλοντος.
Στις Θέσεις προς τη Συνδιάσκεψη καταγράφουμε μεταξύ άλλων το στεγαστικό πρόβλημα, το πρόβλημα του υψηλού ποσοστού ανεργίας και των μεσαίων στρωμάτων.
Πραγματοποιείτε τη συνδιάσκεψη κάτω από νέες συνθήκες. Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία;

Είναι γεγονός ότι η πενταετία που ανασκοπούμε ήταν πενταετία κατά την οποία δράσαμε μέσα σε πολύ δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και έντονα εχθρικό πολιτικό περιβάλλον. Δώσαμε εκλογικές μάχες (προεδρικές εκλογές, ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές και εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση) και πρωτοστατήσαμε στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία της Λάρνακας.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, προφασιζόμενη την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, εφάρμοσε πολιτικές λιτότητας καταστρατηγώντας κεκτημένα. Μείωσε επιδόματα και συντάξεις, ενώ υποβάθμισε τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος της Αριστεράς, του ΑΚΕΛ, είναι μέσα και έξω από τη Βουλή, τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων.
Καλούμαστε με τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις μας να συμβάλουμε στο να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό μας.
Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Οι εκκλήσεις εκ μέρους του ΑΚΕΛ προς τους δύο ηγέτες να επανέλθουν στις συνομιλίες είναι συνεχείς. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι πρωτοβουλίες του Γενικού μας Γραμματέα.
Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να ενημερώνουμε συνεχώς το λαό για τις εξελίξεις και τις θέσεις μας. Είναι γεγονός ότι η πλειονότητα του κυπριακού λαού εκτιμά τη στάση του ΑΚΕΛ ως πατριωτική, σοβαρή και υπεύθυνη.
Από κει και πέρα, ο αγώνας μας έχει να κάνει με τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Συνταξιούχους, νέους, άτομα με αναπηρίες.

Και βεβαίως, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της αποχής, της αδιαφορίας και της απαξίωσης, για τα οποία δεν ευθύνεται η κοινωνία. Της επιβλήθηκαν.
Το δικό μας καθήκον είναι να πείσουμε με τη στάση και τις πράξεις μας, ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε. Μόνο με ισχυρό ΑΚΕΛ θα μπορέσει η κοινωνία μας να διαφυλάξει και να επαναφέρει κεκτημένα των εργαζομένων. Στην εποχή του ατομικισμού και της απαξίωσης, ο δρόμος είναι μονόδρομος. Συνεχείς αγώνες και διεκδικήσεις για να τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας που εξευτελίζουν τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.

 

Σε τοπικό επίπεδο το ΑΚΕΛ έχει κερδίσει ξανά τη δημαρχία. Ποια καθήκοντα θα θέσετε στο επίπεδο αυτό;

Τόσο η εκλογή του Ανδρέα Βύρα στον Δήμο Λάρνακας όσο και η επανεκλογή του Κύπρου Ανδρονίκου στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, πέρα από την επιτυχία στις εκλογές, επιφορτίζει τους δημάρχους με την ευθύνη της υλοποίησης των προεκλογικών τους προγραμμάτων.
Το ΑΚΕΛ, μαζί με τους βουλευτές και τους δημοτικούς μας συμβούλους σε όλους τους δήμους, άρχισε από την επομένη των εκλογών προσηλωμένη δουλειά στη βάση των προτάσεων που κατέθεσε προεκλογικά.
Τα προβλήματα της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας είναι πολλά και σοβαρά.
Η πενταετία που πέρασε είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τον ετσιθελισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ με την ένοχη σιωπή των εκλεγμένων τους στη Λάρνακα και την επιβολή αποφάσεων ενάντια στα συμφέροντα, την ανάπτυξη και τις αποφάσεις της Λάρνακας.
Με την εκλογή του Ανδρέα Βύρα ξεκίνησε μια νέα εποχή για τη Λάρνακα. Ανέλαβε ήδη πρωτοβουλίες για τα σοβαρά θέματα, όπως η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου.
Η επαφή του ΑΚΕΛ με τον απλό άνθρωπο και τα προβλήματά του ήταν ανέκαθεν βασικό μέρος της δράσης του.
Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση αυτής της επαφής από τα στελέχη μας, αλλά και τους εκλεγμένους μας.

xrystalla antoniou

Δηλώνουμε περήφανοι Ακελιστές!

Ποιο είναι το μήνυμα προς τα στελέχη και μέλη του κόμματος ενόψει της Συνδιάσκεψης;

Με την ορμή της Ιστορίας μας συνεχίζουμε αποφασιστικά τη δράση μας! Η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας θέτει τις βάσεις για νέο δυναμικό ξεκίνημα.
Η Λάρνακα της Κολεκτίβας, της Αντίστασης και της Εργατιάς, όπως πάντα έτσι και τώρα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, συνεχίζει τους αγώνες της. Η πίστη και η αφοσίωση στις αρχές, τα ιδανικά και τις αξίες του Κ.Κ.Κ. – ΑΚΕΛ είναι τα εφόδια που ενισχύουν τα μέλη και τα στελέχη του ΑΚΕΛ για να προχωρούμε με διεκδικήσεις και νέες επιτυχίες στην πόλη και στην ύπαιθρο.
Δεν ήταν ποτέ εύκολος ο δρόμος για τους ΑΚΕΛιστές. Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε έχοντας ως παράδειγμα εκείνους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που το 1926 ίδρυσαν το Κ.Κ.Κ.
Εκείνους και εκείνες που δεν βολεύτηκαν με τα μεροκάματα πείνας και την εκμετάλλευση.
Εκείνους και εκείνες που προσπέρασαν το «εγώ» τους και πάλεψαν για το «ΕΜΕΙΣ». Που αψήφησαν κατατρεγμούς και φυλακίσεις. Δηλώνουμε περήφανοι ΑΚΕΛιστές και μπαίνουμε ξανά μπροστά, δίπλα και μαζί με την ηγεσία μας για να αγωνιστούμε με στόχο να παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη. Πατρίδα όλων των κατοίκων της: Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων και Λατίνων.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy