Με το EFFE Label 2017-2018 βραβεύονται φεστιβάλ του ΥΠΠ και του ‘Ριάλτο’

Τέσσερα από τα φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Θέατρο «Ριάλτο» έχουν συμπεριληφθεί στα 17 κυπριακά φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2017-2018, το οποίο αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι με το EFFE Label βραβεύονται το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος και το Cyprus Rialto World Music Festival.

Προσθέτει ότι η βράβευση των τεσσάρων αυτών φεστιβάλ αποτελεί «μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο .

Αποτελεί, επίσης, «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση αυτών των φεστιβάλ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Πρόγραμμα EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς τα αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να πάρει περαιτέρω πληροφορίες γι’ αυτά.

Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το κάθε συμβλημένο φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων μέσω του οποίου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή και νέες δυνατότητες δικτύωσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy