Με το σταγονόμετρο οι αιτήσεις για κρατική φοιτητική μέριμνα – Έντυπα

Μέχρι τώρα υποβλήθηκαν 7.500 αιτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι αυτές πρέπει να ανέλθουν στις 23.000
Τέλος Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, ωστόσο σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ανταπόκριση φαίνεται ότι και πάλι ο όγκος των αιτήσεων θα υποβληθεί την τελευταία στιγμή.

Όπως ανάφερε στη Χαραυγή ο υπεύθυνος για την παροχή της κρατικής μέριμνας, Γαβριήλ Μίθηλλος, που περιλαμβάνει τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο, μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 7.500 αιτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα πρέπει να υποβληθούν 23.000 αιτήσεις.
Βέβαια αναμένεται ότι τις τελευταίες μέρες θα υποβληθεί ένας μεγάλος όγκος όπως συνέβη και πέρσι όπου σε ένα τριήμερο υποβλήθηκαν 10 χιλιάδες αιτήσεις.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μίθηλλος, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη αξιολόγηση των αιτήσεων, αφού ο όγκος είναι μαζεμένος και το προσωπικό λιγοστό.
Πρώτα αξιολογούνται οι αιτήσεις για τη χορηγία και μετά για το πακέτο, όπου γίνεται και η μοριοδότηση.

 

Προσοχή στην προσκόμιση πιστοποιητικών
Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι το γεγονός ότι δεν προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να αποστέλλονται επιστολές που να τα ζητούν και τότε εκ των πραγμάτων δημιουργείται καθυστέρηση.
Επεσήμανε ότι όσοι συμπληρώνουν την αίτηση που είναι κοινή θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ποια πιστοποιητικά/δικαιολογητικά απαιτούνται.
Στην περίπτωση των επιδομάτων τα πιστοποιητικά διαφέρουν ή δεν είναι απαραίτητο να τα προσκομίσουν με την υποβολή της αίτησης. Ακόμη κάποια πιστοποιητικά προσκομίζονται μόνο την πρώτη φορά που υποβάλλεται η αίτηση.
Ο κ. Μίθηλλος σημείωσε ότι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν σημαίνει ότι κάποιος που εγκρίθηκε πέρσι σημαίνει ότι θα εγκριθεί και φέτος ή το αντίθετο.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η φοιτητική χορηγία και τα φοιτητικά επιδόματα δεν παραχωρούνται αν η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας υπερβαίνει το ποσό του 1.200.000 ευρώ (ακίνητη ιδιοκτησία σε τιμές 1/1/2013 και χρηματοοικονομικά στοιχεία σε τρέχουσες τιμές).
Ο κ. Μίθηλλος καλεί τις οικογένειες φοιτητών, οι οποίες εμπίπτουν στις πρόνοιες της νομοθεσίας και δεν έχουν αποταθεί για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας, για το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017, όπως υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.
Η 31η Μαρτίου θεωρείται η καταληκτική ημερομηνία και δεν έχει αποφασισθεί προς το παρόν αν θα δοθεί οποιαδήποτε παράταση.
Τα έντυπα αιτήσεων για την κρατική φοιτητική μέριμνα (φοιτητική χορηγία και φοιτητικό πακέτο) μπορούν να εξασφαλιστούν από τα γραφεία της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας (Τεύκρου 6, Λευκωσία), τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) που στεγάζονται στα Κεντρικά Επαρχιακά Ταχυδρομεία, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού www.moec.gov.cy

 

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy