Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Μια μεγάλη γιορτή περιβάλλοντος στο χθεσινό φεστιβάλ του «Άστρα»

 

Μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια με μηνύματα για το περιβάλλον στήθηκε χθες όλη μέρα στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του ραδιοφώνου του «Άστρα».

Πλήθος κόσμου πέρασε από την ολοήμερη γιορτή περιβάλλοντος περνώντας ευχάριστες στιγμές. Περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός και προσφορά συνενώθηκαν στο ετήσιο ραντεβού του «Άστρα», που για ακόμη μια χρονιά ήταν πλούσιο σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Παιδάκια που έφτιαχναν με μεράκι και αγάπη οικολογικά παιχνίδια. Μικροί και μεγάλοι που ήρθαν κοντά στην πλούσια παράδοση του τόπου μας, που σκέφτηκαν και προβληματίστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο χώρο του Eco Festival, από το άνοιγμα των πυλών του το πρωί μέχρι το βράδυ, στήθηκαν εκθέσεις βιολογικών/οικολογικών προϊόντων και μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας. Ξεχωριστή και φέτος η θέση της γωνιάς παράδοσης και πολιτισμού με παραδοσιακά εδέσματα και χειροτεχνίες. Παρουσιάστηκε επίσης πολύωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

Στήθηκε επίσης κοινοτική τράπεζα κυπριακών παραδοσιακών σπόρων, ενώ πραγματοποιήθηκε και συλλογή ρουχισμού από τον Ανάκυκλο Περιβαλλοντική.

Οι μικροί μας φίλοι, μέσα από πολλές δραστηριότητες διασκέδασαν, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με το καυτό ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος. Λειτούργησε παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής οικολογικών παιγνιδιών, ενώ είχαν την ευκαιρία, πέραν των άλλων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, να παρακολουθήσουν το απόγευμα και την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μακουίν και οι φίλοι του».  Το απόγευμα το πρόγραμμα κορυφώθηκε με επίδειξη τζούντο από την ακαδημία Χριστοδουλίδη, την παιδική παράσταση και την παρουσίαση κυπριακών παραδοσιακών χορών από τη Σχολή Χορού Καροτσέρης.

Δεν έλειψαν φυσικά οι ζωντανές συνδέσεις του ραδιοφώνου «Άστρα» από το χώρο του φεστιβάλ στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

 

Image may contain: 2 people, outdoor

 

Image may contain: 4 people, people smiling, crowd and outdoor

 

 

Image may contain: 5 people, outdoor

 

 

Image may contain: 7 people, people smiling, people sitting, people eating, table and outdoor

 

Image may contain: one or more people, crowd, tree and outdoor

 

Image may contain: 6 people, people smiling, people sitting, table and indoorImage may contain: 1 person, outdoor and food

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy