Με το βραβείο “Strategic Infrastructure Investment” τιμήθηκε η Cyta στο 9ο συνέδριο Infocom.cy

Mε το βραβείο “Strategic Infrastructure Investment” τιμήθηκε η Cyta στο φετινό 9ο συνέδριο Infocom.cy με θέμα “Digital Transformation: The Connected (R)evolution!”, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2017.

Το βραβείο παρέλαβε ο Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Cyta, κος Χρύσης Φοινιώτης. Κατά την απονομή, οι διοργανωτές τόνισαν ότι η Cyta, υλοποιώντας με ακρίβεια τους στρατηγικούς σχεδιασμούς και τα επενδυτικά της πλάνα, προχώρησε στην ολική αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών της και εισήγαγε το 2017, για πρώτη φορά στην κυπριακή αγορά, δίκτυο 4,5G – τον προθάλαμο του 5G – κατατάσσοντάς την ανάμεσα στους 20 τηλεπικοινωνιακούς παροχείς, παγκόσμια, που διαθέτουν ανάλογο δίκτυο.

Το συνέδριο Infocom είναι το μεγαλύτερο συνέδριο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, στο οποίο η Cyta έχει παρουσία για 9η συνεχόμενη χρονιά, με παρουσιάσεις επίκαιρων θεμάτων και με συμμετοχή, στελεχών της, σε πάνελ συζήτησης. Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κος Μιχάλης Αχιλλέως, συμμετείχε στη Διευθυντική Ενότητα με θέμα, “Investing in Opportunities!”. Ανέφερε, μεταξύ άλλων:  “… η Cyta θα συνεχίσει την πολιτική της για ισορροπημένη ανάπτυξη των δικτύων της, με έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών για σύνδεση από κάθε σημείο της Κύπρου, ακόμα και το πιο απομακρυσμένο. Παράλληλα, η πολιτική αυτή προσφέρει στην οικονομία της Κύπρου την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης”.

Στο φετινό συνέδριο τονίστηκε η ανάγκη για γρήγορη προσαρμογή των κυπριακών επιχειρήσεων στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, ώστε να εξακολουθήσουν να αναπτύσσονται και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αργή πορεία της ενσωμάτωσης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην κυπριακή αγορά. Έγινε ανάλυση όρων όπως, Smart Cities, Internet of Things, Cloud, Big Data Analytics, VR & AR, AI, Machine Learning και κοινωνία του Gigabit, ενώ αναπτύχθηκε ο τρόπος που οι  τεχνολογίες αυτές επιδρούν πλέον στην καθημερινότητά μας.

Παράλληλα με τις δράσεις του συνεδρίου, λειτουργούσε και εκθεσιακός χώρος, όπου η Cyta είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους επισκέπτες για νέα προϊόντα και υπηρεσίες της προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως είναι  τα νέα προγράμματα Red Plus και οι πρόσφατες αναβαθμίσεις ταχυτήτων στο διαδίκτυο, τόσο για τους οικιακούς, όσο και για τους επιχειρηματικούς της πελάτες.

Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/press-releases

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy