Με τον Παλαιστίνιο πρέσβη συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο Παλαιστίνος πρέσβης ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ενώ ανανέωσε την πρόσκληση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούτ Αμπάς προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Μαρουάν Τουμπάσι για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ευρύτερα, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον χαρακτήρα της αποκαλούμενης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Επίσης, εξέφρασε την αλληλεγγύη τού ΚΚΕ στον Παλαιστινιακό λαό και όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το ΚΚΕ με πολύμορφες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, με όλα τα μέσα, συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ. Την επόμενη περίοδο, το ΚΚΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού σε σχέση με τη βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης ισραηλινής κατοχής επί των παλαιστινιακών εδαφών, και γενικότερα τη στήριξη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

902.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy