Με τον πολίτη και χθες και σήμερα και αύριο

Κανένας αγώνας του λαού μας από την αυγή του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας είναι ξένος προς το ΑΚΕΛ

Εννέα δεκαετίες ζωής. Κοιτάζει τον κάθε ψηφοφόρο στα μάτια. Με εντιμότητα και καθαρότητα θέσεων. Ηταν μαζί του και χθες. Είναι μαζί του και σήμερα. Μαζί του θα είναι και αύριο. Τον γνωρίζει μέσα από την καθημερινή επαφή. Τον καθημερινό αγώνα για μία κοινωνία δικαιότερη. Για περιφρούρηση, διασφάλιση και ενίσχυση των κατακτήσεών του.

Ενενήντα χρόνια μετρά το ΑΚΕΛ. Ενενήντα χρόνια αγώνα και πρωτοπορίας. Εκανε τα κακοτράχαλα μονοπάτια στα δίσεκτα χρόνια της αποικιοκρατίας δρόμους για να ανοιχθούν λεωφόροι για την κοινωνική πρόοδο και την ευημερία του τόπου και του λαού. Αγωνίστηκε για το οκτάωρο, αψηφώντας τους δυνάστες – αφέντες και το σύστημα που τους στήριζε.

Κανένας αγώνας του λαού μας, κοινωνικός, πολιτικός, αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, για υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Κύπρου έγινε χωρίς τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ. Κανένας αγώνας του λαού μας από την αυγή του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας είναι ξένος προς το ΑΚΕΛ. Αντιθέτως, αυτοί οι αγώνες αποτελούν, προπάντων, δικά του βιώματα, βιώματα των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών του που δεν δίστασαν και δεν δείλιασαν ποτέ στις δυσκολίες και αψήφησαν κάθε κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για το κοινό καλό.

Μέσα σε συνθήκες δύσκολες και σε περιόδους που τις «έσκιαζε η φοβέρα», το ΑΚΕΛ προώθησε, κάνοντας ζωή και πράξη, την πολιτική της επαναπροσέγγισης. Αντιμάχεται τον εθνικισμό, το σοβινισμό, προάγει την κοινή συμβίωση Ε/κ και Τ/κ και κάνει πράξη το σύνθημα «μια πατρίδα, ένας λαός». Οταν η Δεξιά, η αστική τάξη, η Εκκλησία έσπερναν το σπόρο του διχασμού, το ΑΚΕΛ δεν δίσταζε να βροντοφωνάζει πως «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας».

Στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του το ΑΚΕΛ ανταποκρίθηκε επάξια στις προσδοκίες του λαού, προσφέροντας στον απλό άνθρωπο, προσφέροντας στον τόπο, αγωνιζόμενο για την πρόοδο και ευημερία, ελευθερία και δικαίωση.

Πρωταγωνιστεί στην υπόθεση της λύσης και επανένωσης της πατρίδας μας, παραμένοντας συνεπές σε διαχρονικές αρχές, προασπίζοντας συμφωνίες και συμφωνηθέντα που προσυπογράφουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Για μια Κύπρο επανενωμένη, κοινή πατρίδα Ε/κ και Τ/κ.

Στις 22 Μαΐου η λαϊκή ετυμηγορία θα αναδείξει τους αντιπροσώπους της στη Βουλή. Για το ΑΚΕΛ σημασία έχει η πρόταση και η θέση. Και το ΑΚΕΛ ξεχωρίζει πάντοτε, σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες, γιατί έχει θέση και πρόταση. Προτάσσει νηφάλιο πολιτικό λόγο, δε στέκεται στην άρνηση και στην απόρριψη, στην γκρίνια και την κινδυνολογία. Για όλα τα θέματα, αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη κι αυτά που αφορούν την επιβίωσή μας ως λαός, το ΑΚΕΛ έχει προτάσεις. Κι αυτή είναι η διαφορά του με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

ΑΚΕΛ – Αριστερά για την Κύπρο και τους ανθρώπους της. Για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ειρήνη.

Μαρία Φράγκου


Η ζωή απαιτεί αγώνες και το ΑΚΕΛ είναι μπροστάρης

*Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα αύριο καλύτερο, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες

akel ypopsifioi

Το ψηφοδέλτιό του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου, παρουσίασε, χθες, το ΑΚΕΛ. Επισημοποιώντας, κατά κάποιον τρόπο και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Ζητήσαμε από τους υποψηφίους του ΑΚΕΛ- Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, μέσα από τις ερωτήσεις μας, να δώσουν το δικό τους, πρώτο στίγμα, σε μια πρώτη επικοινωνία με το αναγνωστικό κοινό της «Χαραυγής». Γιατί στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ποιο το διακύβευμα των εκλογών και γιατί υποψήφιος σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν.

Ακόμα, επιλέξαμε και θέματα της επικαιρότητας, όπως ο ρόλος της μεταμνημονιακής Βουλής, οι πολιτικές λιτότητας και ποιους χτύπησαν περισσότερο, τα φαινόμενα αυταρχισμού της κυβέρνησης. Ρωτήσαμε και για την προσφυγική κρίση που συγκλονίζει τους απανταχού δημοκρατικά και υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους, ενώ θέση είχε στο ερωτηματολόγιό μας και το Κυπριακό και τυχόν αναβολή των εκλογών λόγω ραγδαίων εξελίξεων.

Οι υποψήφιοι του εκλογικού συνδυασμού του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις

Λευκωσία

Χρύσανθος (Αθως) Γεωργίου
Σε περιόδους απαξίωσης, ισοπέδωσης και αποχαύνωσης η αποχή δεν είναι απάντηση. Η αποχή κάτω από το βάρος της απαξίωσης συντηρεί όλους τους λόγους που οδηγούν σε αυτή. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος βουλευτής αντιδρώντας στο βόλεμα, στην ισοπέδωση των πάντων και στην αποπολιτικοποίηση.

Ανδρέας Γρηγορίου
Διχασμός, ασέβεια, πρόκληση. Δεν θα δεχθούμε να εμβολιαστεί η νέα γενιά με το δηλητήριο του εθνικισμού-σοβινισμού. Σήμερα η πατρίδα έχει ανάγκη να διδαχθούμε από τα λάθη-εγκλήματα του παρελθόντος και να αγωνιστούμε για την επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Αριστος Δαμιανού
Για το ΑΚΕΛ η απελευθέρωση και η ειρηνική επανένωση τόπου και λαού είναι λόγος ύπαρξης και πυξίδα δράσης. Μακάρι η Τουρκία να αλλάξει στάση και να έχουμε τέτοιο δίλημμα, αν και δεν εκτιμώ ότι πριν τον Μάιο θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, δυστυχώς.

Μαρία Δανέζη – Πελεκάνου
Οι παραχαράκτες της ιστορίας δεν αντέχουν το βάρος της αλήθειας που τους δακτυλοδείχνει ως υπαίτιους της καταστροφής. Αντί να ξαναγράφουν την ιστορία με μύθους, ας την ξαναδιαβάσουν∙ για να ανακαλύψουν πόσο μοιάζουν οι πολιτικές τους με τις εκβιαστικές τεχνικές που επιβάλλουν την παγκόσμια καταστροφή.

Στέλλα Δημητρίου – Μισιαούλη
Η παραχάραξη της ιστορίας, ο αυταρχισμός και τα φαινόμενα «αποφασίζομεν και διατάζομεν» επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης έχουν αναχθεί σε επίσημη πολιτική. Συμπεριφορά- όνειδος που παραπέμπει σε άλλους καιρούς, χαλεπούς και θεοσκότεινους. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση.

Αντρη Δημητρίου
Ζούμε σε μια εποχή επιχειρούμενης απαξίωσης συλλήβδην των πολιτικών και της πολιτικής. Οι άνθρωποι της Αριστεράς που μια ζωή δίνουμε τον δίκαιο αγώνα για την κοινωνική πρόοδο, έχουμε χρέος με τις πράξεις μας να «οδηγήσουμε» αυτή την επιχείρηση σε πλήρη αστοχία.

Λώρης Κυριάκου
Συγκίνηση και περηφάνια με διακατέχουν γιατί το κόμμα μου, σε μια δύσκολη περίοδο, με κάλεσε να είμαι υποψήφιός του. Με επίγνωση των δυσκολιών και των ταλαιπωριών αυτού του εγχειρήματος έβαλα το εμείς πάνω από το εγώ και φώναξα παρών.

Γιώργος Λουκαΐδης
Στην εκλογές δηλώνουμε δυναμικά παρών. Επιλέγουμε την ελπίδα αντί το φόβο. Την πατριωτική ευθύνη αντί τον καιροσκοπισμό. Μαχητικότητα αντί υποταγή. Το δημόσιο συμφέρον αντί των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Αναστήλωση αντί καταρράκωση των θεσμών. Μεταρρύθμιση αντί απορρύθμιση. Επιλέγουμε το μέλλον και την προοπτική, επιλέγουμε ΑΚΕΛ.

Κώστας Σκαρπάρης
Ως συνδικαλιστής γνωρίζω ότι το ΑΚΕΛ πάντα στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και ηλικιωμένων μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο το ΑΚΕΛ ξεχώρισε με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους απόμαχους της δουλειάς και στους εργαζομένους.

Στέφανος Στεφάνου
Μακάρι να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που να μας φέρνουν ενώπιον λύσης. Προέχει η λύση του Κυπριακού. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα και η πιο μεγάλη έγνοια του ΑΚΕΛ.

Μιχάλης Τσιτσέκκος
Η πολιτική δεν έχει χάσει την αξία της. Και αξίζουμε μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη χώρα. Δεν είναι η ώρα να μείνουμε αμέτοχοι. Μπορούμε να αναγεννήσουμε εκ νέου την ελπίδα για ζωή.

Πανίκος Χάμπας
Ποτέ μου δεν σκέφτηκα πόσο καιρό θα ζήσω, μόνο τη στράτα καθαρή, οπίσω μου να αφήσω! Η εποχή μας χρειάζεται διαλεκτικούς συνθέτες στην πολιτική, με ήθος, τιμιότητα, ριζοσπαστισμό, αποτελεσματικότητα. Ανήσυχα μυαλά, που επαναστατούν για το δίκιο, για την ελπίδα!

Μάριος Χαννίδης
Ποια πολιτική δύναμη αποτελεί δύναμη συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ και προόδου σε μία ομόσπονδη επανενωμένη Κύπρο; Ποια πολιτική δύναμη διαχρονικά και σταθερά έχει ως πρώτη έγνοια τα συμφέροντα των εργαζομένων; ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Πάνω από όλους και όλα είναι η Κύπρος και το καλό του τόπου. Μακάρι να πλησιάσει εκείνη η ιστορική στιγμή της επανένωσης και όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα ως έχουμε πράξει μέχρι τώρα. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Χάρης Χαραλάμπους
Η απαξίωση – αν και ισοπεδωτική – έχει αίτια και αιτιατά. Είναι, όμως, αναστρέψιμη. Κι επειδή η απαξίωση αδικεί το ΑΚΕΛ, κρίνω ότι και οι νέοι βουλευτές του μπορούν να συμβάλουν στην ανατροπή της επικρατούσας αντίληψης και στην κατανόηση του χρήσιμου ρόλου της πολιτικής.

Σούλα Χατζήκυριακου
Το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα εποχή. Οι εργατικοί και κοινωνικοί τους αγώνες, οι πολυετείς προσπάθειες για επαναπροσέγγιση και ειρήνη αποτελούν τα εχέγγυα για μια Κύπρο με όραμα και προοπτική.

Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης
Το πατριωτικό ΑΚΕΛ αποτελεί εγγύηση τόσο για μια σωστή λύση όσο και για την εφαρμογή της. Προστατεύει τις λαϊκές μάζες στις συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Χωρίς το ΑΚΕΛ, η κυπριακή εργατική τάξη θα ζούσε ακόμα σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Ιωάννης Χριστοδούλου
Την τιμή της πολιτικής αποκαθιστούν πολιτικοί με τιμή. Κάθε υποψήφιος θα πείσει, ή όχι, για το αξιότιμο του προσώπου και του κόμματός του. Το ΑΚΕΛ θα τιμήσει, πάλι, την πίστη των πολιτών στους αγώνες του για την τιμή της Κύπρου.


Λεμεσός

Αδάμος Αδάμου
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανατρέξει στα αίτια που προκαλούν την προσφυγική κρίση και δεν είναι άλλα από τις πολιτικές που ακολουθούν οι μεγάλες δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους που οδηγούν στην εξαθλίωση των λαών. Εκει βρίσκεται και η λύση.

Γιώργος Γεωργίου Τ.
Το διακύβευμα είναι ή με το ΑΚΕΛ και την Αριστερά, για πρόοδο, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ή με τη Δεξιά των νεοφιλελεύθερων και αντιδραστικών πολιτικών, της κοινωνικής αναλγησίας και της φτώχειας. Ή με τους μη έχοντες ή με τους κατέχοντες!

Αργεντούλλα Ιωάννου
Η απαξίωση είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις πολιτικές της Δεξιάς και το φόρτωμα των βαρών της οικονομικής κρίσης πάνω στα πιο αδύνατα στρώματα του λαού. Οφείλουμε να συστρατευτούμε όλοι με την Αριστερά, να αντισταθούμε και να προστατεύσουμε το λαό που υποφέρει.

Νέαρχος Ιωάννου
Οι πολιτικές λιτότητας χτύπησαν, όπως είναι φυσικό, κυρίως και σε μεγάλο βαθμό την εργατική τάξη αλλά και τα μεσαία στρώματα. Η αστική τάξη ή δεν επηρεάστηκε καθόλου ή ελάχιστα, ή βγαίνει κερδισμένη, αφού η ανακατανομή του πλούτου είναι προς όφελός της.

Αντρος Καυκαλιάς
Η μάχη είναι και τούτη τη φορά ταξική. Ο λαός αναμένει από τους αντιπροσώπους του στη Βουλή να προωθούν και να υπερασπίζονται πολιτικές που τον στηρίζουν και δεν τον αφήνουν έρμαιο στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις μιας δράκας μεγαλοϊδιοκτητών ή μεγαλοεπιχειρηματιών.

Πέτρος Κλεάνθους
H Βουλή είναι θεσμός που πρέπει να παράγει και όχι να ακολουθεί πολιτικές. Ο ρόλος της μετά το μνημόνιο εξαρτάται από την πλειοψηφική της σύνθεση. Το ΑΚΕΛ, ως η πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη απέναντι στο λαό, επιβάλλεται να βγει ενισχυμένο.

Κώστας Κώστα
Μέρος της πολιτικής της φιλοσοφίας είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι απλά γιατί τις επιβάλλει η Τρόικα με το μνημόνιο. Και οι ανάλγητες αυτές πολιτικές, που αποκλείουν την ανάπτυξη και στραγγαλίζουν την οικονομία, έχουν συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος.

Γεώργιος Μακαρίου
Χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ευάλωτες ομάδες, συνταξιούχοι, άνεργοι, πρόσφυγες, πολύτεκνοι, μονογονιοί, λήπτες δημοσίου βοηθήματος, δέχονται μια πρωτόγνωρη επίθεση. Μόνο το ΑΚΕΛ, κόμμα του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον, για μια επανενωμένη πατρίδα.

Χρίστος Μέσης
Βρέθηκα σε πολύ δύσκολα χρόνια στα τιμημένα έδρανα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς. Πικρές κοινοβουλευτικές ήττες από το πάνοπλο κατεστημένο, αλλά και περηφάνια για το έδρανο που κατείχα. Με την αλήθεια να ξεπροβάλλει πια, συνεχίζουμε πιο δυνατοί την υπεράσπιση του απλού ανθρώπου.

Δημήτρης Μιχαλακάκος
Γνωρίζοντας, από δημοσιογραφική εμπειρία, πρόσωπα και πράγματα, είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι το μόνο που δεν ταιριάζει στην Αριστερά και στους ανθρώπους της είναι η απαξίωση. Ανακτώντας το ηθικό και αγωνιστικό μας πλεονέκτημα θα αντισταθούμε όλοι μαζί στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Νίκος Τριμικλινιώτης
Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της πολιτικής. Πολιτική δεν είναι άσκηση εξουσίας, αστυνόμευση ή διαχείριση πόρων ή αποκλειστικά κοινοβουλευτισμός. Η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στη μαζική κινητοποίηση για υπηρέτηση της κοινωνίας ως σύνολο, των δικαιωμάτων, της ισότητας και της ελευθερίας.

Φωτεινή Χρίστου – Μιχαηλίδου
Στην εποχή που η προπαγάνδα της ισοπέδωσης επιφέρει γενική απαξίωση θεσμών και πολιτικών, η πρόκληση είναι ακριβώς αυτή: Να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα της Αριστεράς, ως πολιτικής δύναμης που διαχρονικά θέτει στο επίκεντρο της προσοχής της τον άνθρωπο και να επιδείξουμε ανανέωση και πολιτική αξιοσύνη.


Αμμόχωστος

Γιαννάκης Γαβριήλ
Παράλληλα με την οικονομική κρίση μαίνεται μια λυσσαλέα επίθεση από το κεφάλαιο εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών κατακτήσεων. Ενα ΑΚΕΛ ισχυρό θα μπορέσει αποτελεσματικά να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα λαϊκά στρώματα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Αθηνά Ζάουρα
Υποψήφιος βουλευτής γιατί η νέα γενιά οφείλει να διεκδικήσει ξανά το χαμένο της όραμα. Μαζί με όσους αρνούνται να παραδώσουν τη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μαζί με όσους ζητούν την υπέρβαση. Μαζί με το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

Κώστας Ιερείδης
Η κοινωνία απαιτεί αλλαγές στον τρόπο που οι θεσμοί λειτουργούν και μας εκπροσωπούν. Βιώνοντας τη μεγάλη κλοπή και τα όσα ακολούθησαν, ο πολίτης απαιτεί σεβασμό, αξιοπιστία, ειλικρίνεια και επαγγελματικότητα από τους εκπροσώπους του, στοιχεία που με εκφράζουν απόλυτα.

Αντρέας Καζαμίας
Πολλοί κρίνουν και κατακρίνουν τους θεσμούς, άλλοι αποστασιοποιούνται απαιτώντας κάτι καλύτερο. Χωρίς ξύλινο πολιτικό λόγο και δημαγωγία, αλλά με λόγο πολιτικά ουσιαστικό να βοηθήσουμε την παράταξή μας να αποδείξει στην κυπριακή κοινωνία ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι.

Νίκος Σάββα – Κέττηρος
Ο Μπρεχτ έλεγε ότι όποιος είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που του επιβάλλεται. Δεν αρκούν απελπισία και απαξίωση. Γιατί σε αυτό επενδύουν όσοι επιβάλλουν μισθούς €400 και εξευτελίζουν με το ΕΕΕ. Η αποχή τούς βολεύει. Η ψήφος τούς τρομάζει.

Σκεύη Κουκουμά – Κούτρα
Είτε θα επιβραβευθεί ο ΔΗΣΥ για τη λιτότητα, τα σκάνδαλα, το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας και την παραχάραξη της ιστορίας, είτε θα ενισχυθεί η δύναμη που υπερασπίζεται τους εργαζομένους, το δημόσιο και φυσικό πλούτο, την ιστορία και το μέλλον της Κύπρου: το ΑΚΕΛ.

Τάσος Κυρμίτσης Μ.
Η μεσαία τάξη και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δέχτηκαν τις μεγαλύτερες συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας. Εμμεσα όμως το πιο ισχυρό χτύπημα το δέχεται η νέα γενιά, αφού οι νέοι δεν μπορούν να δημιουργηθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Γιάννος Πιερή
Ενα ΑΚΕΛ ισχυρό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βουλή, θα είναι τροχοπέδη στις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων, της κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων, της κατάλυσης των μικροεπιχειρηματιών, προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Χριστάκης Τζιοβάννη
Αδικημένοι της θάλασσας, του πολέμου, της ζωής. Βιώματα τραγικά, γνώριμα σε μας. Το άψυχο κορμί του Αϊλάν, γροθιά στις αχόρταγες κρεατομηχανές του σύγχρονου καπιταλισμού. Μόνη απάντηση στην προσφυγική κρίση είναι να ειρηνεύσει η περιοχή και ο άνθρωπος να γίνει Ανθρωπος.

Τουμάζος Τσιελεπής
Οι βουλευτικές δεν μπορούν να αναβληθούν λόγω πιθανών εξελίξεων στο Κυπριακό. Κάτι τέτοιο θα ήταν συνταγματικά λανθασμένο και πολιτικά αχρείαστο. Η υπόσχεση που δίνουμε ως ΑΚΕΛ είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε την υπεύθυνη και συνεπή πολιτική μας στο Κυπριακό ελέω εκλογών.

Πάμπος Χρυσοστόμου
Αμα ο κάθε τίμιος απέχει, ποιοι θα μας κυβερνούν; Ο Αριστερός – από όποια θέση βρίσκεται – υπηρετεί, δεν εξυπηρετείται. Τίποτε δεν χαρίζεται όταν κάθεσαι στον καναπέ. Κατακτάται με αγώνα και αποκτά αξία όταν υπηρετεί τη λευτεριά και τον άνθρωπο.


Λάρνακα

Γιώργος Γεωργίου Κ.
Να λάμψει η αλήθεια των πραγμάτων. Να αποκατασταθεί η τάξη στην κοινωνία και να αναχαιτιστεί η βαρβαρότητα. Να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Για μας και τα παιδιά μας. Αλλιώς χαθήκαμε… Και δεν μας πρέπει.

Ευάνθης (Αθως) Καζαντζής
Ανεργία και εξαθλίωση για τους απλούς εργαζομένους. Μισθοί πείνας και εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Νέοι εργαζόμενοι και επιστήμονες μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπή ζωή. Υποχρέωσή μας να ξαναφέρουμε την ελπίδα. ΑΚΕΛ για τη σωτηρία της λαβωμένης μας πατρίδας.

Ανδρέας Πασιουρτίδης
Το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να σταθεί ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων «φίλων» της. Πολιτεύεται με ήθος και αξιοπρέπεια και, παρά τα οποιαδήποτε λάθη του, ουδέποτε εγκλημάτησε εις βάρος του κυπριακού λαού.

Χρίστος Πουτζιουρής
Η ισοπέδωση των πάντων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει οδηγήσει το λαό στην απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών με αποτέλεσμα η αποχή να αυξάνεται. Μήνυμά μας σε αυτές τις εκλογές είναι το ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι!

Ευανθία Σάββα
Αρνούμαι τη λογική τού «όλοι ίδιοι είναι», γιατί πιστεύω ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η αποχή και η αδράνεια, αλλά η ενεργός συμμετοχή και η πάλη ενάντια σε όλα όσα έχουν οδηγήσει στην απαξίωση.

Θεοφάνης (Φανής) Χριστοδούλου
Η νέα Βουλή θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κοινωνική ανισότητα και τη φτωχοποίηση που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές. Με το ΑΚΕΛ δυνατό, θα καταστεί δυνατή η ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών που δεν αναιρούν τις αδικίες, αλλά προϊδεάζουν για ακόμα πιο σκληρές νεο-φιλελεύθερες πολιτικές.


Πάφος

Κώστας Δίπλαρος
Ανυπαρξία στεγαστικών προγραμμάτων, κουτσούρεμα φοιτητικής χορηγίας, υψηλό ποσοστό ανεργίας, μισθοί πείνας, 30 χιλιάδες νέοι αναζητούν στο εξωτερικό ένα καλύτερο μέλλον… Οι πολιτικές λιτότητας της τροϊκανότερης των τροϊκάνων κυβέρνησής μας έπληξαν περισσότερο τη νέα γενιά, εξανεμίζοντας τα όνειρά της για ένα καλύτερο αύριο.

Μάριος Ιγνατίου
Ιδιαίτερα σήμερα, χρειαζόμαστε ανθρώπους με ήθος, ειλικρίνεια και καθαρά χέρια. Εχουμε ευθύνη να εργαστούμε σκληρά και με τις πράξεις μας να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ως νέος άνθρωπος και ως γονιός δεν δικαιούμαι να απουσιάζω από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Αντρέας Φακοντής
Οι κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας χτυπούν μισθωτή εργασία και μικρομεσαία τάξη, ξηλώνουν το κοινωνικό κράτος, φορτώνουν τα οικονομικά βάρη στους πιο αδύναμους. Ως ΑΚΕΛ συνεχίζουμε να διεκδικούμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Μάριος Χρίστου
Ο κόσμος εκτιμά τους πολιτικούς με ήθος. Η μακρόχρονη παραμονή σε κάποιο πολιτικό αξίωμα μπορεί να επιφέρει φθορά. Η υποψηφιότητά μου προσφέρει ανανέωση, νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά, που είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει στην αλλαγή του δικαιολογημένου αισθήματος των πολιτών.


Κερύνεια

Ελένη Μαύρου
Σε μια εποχή που ο αυταρχισμός, η απληστία, η ισοπέδωση θεσμών και αξιών γίνονται κυβερνητική πολιτική, κανείς δεν μπορεί να μένει αδρανής. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Υποσχόμαστε όμως σκληρή δουλειά, καθαρό λόγο και συλλογική δράση όπως πάντα για την Κύπρο, για τους ανθρώπους τούτου του τόπου.

Κλαύδιος Μαυρόχαννας
Χρέος και υποχρέωση του καθενός από μας που διεκδικούμε βουλευτικό αξίωμα, να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη της πολιτικής ηθικής, της εντιμότητας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας. Ο πολίτης έχει απαιτήσεις και προσδοκίες και δεν έχουμε δικαίωμα να τον διαψεύσουμε.

Ανδρέας Χειμωνίδης
Μαζί στη μάχη για να αλλάξουμε το κατεστημένο δημιουργώντας την ελπίδα μιας καλύτερης κοινωνίας, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για δίκαιη, βιώσιμη λύση, για την αγαπημένη μας Κερύνεια. Μαζί ενωμένοι να φέρουμε την πολιτική αλλαγή που θέλουμε για μια δίκαιη κοινωνία.


Με ήθος αντάξιο της 90χρονης ιστορίας του

* Ισχυρό, αξιόμαχο και αξιόλογο το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, για να δώσει άλλη μια μεγάλη πολιτική μάχη

akel ypopsifioi andros kyprianou

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου έσφυζε ο ενθουσιασμός και η πίστη ότι το ΑΚΕΛ θα δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού μας για αντίσταση, αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα, ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έστειλε το μήνυμα: «Θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών με αξιώσεις, αξιοπρέπεια όπως κάθε άλλη».

Το ΑΚΕΛ παρουσίασε, χθες, τους υποψηφίους βουλευτές του εκλογικού συνδυασμού του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, για να τονίσει πως η μάχη του προσεχούς Μαΐου θα κρίνει πολλά. Πολύ περισσότερα από το απλό εκλογικό ποσοστό με το οποίο θα πάει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις στη Βουλή.

Υπογραμμίζοντας πως στο ΑΚΕΛ είναι στραμμένα τα βλέμματα, ιεράρχησε και τις θέσεις του προεκλογικού προγράμματος, με το οποίο μέλη, στελέχη, οπαδοί και φίλοι του κόμματος θα ριχτούν στη μάχη:

•Σωστές πολιτικές θέσεις. Θέσεις που θα αφορούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο Κύπριο. Θέσεις που θα στοχεύουν να κάνουν τη ζωή του κόσμου καλύτερη.

• Επαφή με το λαό. Ενημέρωση για τις θέσεις του ΑΚΕΛ∙ για τη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά. Με ήθος αντάξιο της 90χρονης ιστορίας μας.

Την ώρα που άλλοι διορίζουν υποψηφίους…

Σε αυτή τη μάχη το ΑΚΕΛ συμμετέχει με ισχυρό, αξιόμαχο και αξιόλογο ψηφοδέλτιο. Ψηφοδέλτιο το οποίο καταρτίστηκε με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία. «Την ώρα που άλλοι διορίζουν υποψηφίους, την ώρα που μετρούν και ξαναμετρούν τους προσωπικούς τους οπαδούς ή προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αναλώσιμους αστέρες της δεκαπεντάλεπτης δημοσιότητας για να κερδίσουν μια χούφτα ψήφους, το ΑΚΕΛ συζητά, προτείνει και προκρίνει. Μαζικά, συλλογικά και δημοκρατικά. Αναζητά ποιότητα και ήθος. Ατομα που έχουν ικανότητες και ενδιαφέρονται να δώσουν και όχι να πάρουν», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ανέλυσε τη φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου. «Στο ψηφοδέλτιό μας αποτυπώνεται η πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος. Παρούσες είναι και οι Νέες Δυνάμεις. Αισθητή είναι και η παρουσία ατόμων από τον ευρύτερο χώρο της κεντρο-αριστεράς. Εμπειρα στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και νέα, δυναμική και ενθουσιώδης γενιά. Το ψηφοδέλτιο παρέχει βήμα στις γυναίκες, αλλά και φωνή στα προοδευτικά μυαλά του τόπου∙ στους ανθρώπους της επιστήμης και της δουλειάς.

Ούτε φαντασμαγορικές φωτογραφήσεις, ούτε βίντεο με γελοιότητες, ούτε πολυδάπανες προσωπικές διαφημίσεις, ούτε ατάκες και μεγάλα λόγια».

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ οφείλουν να διαφέρουν

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις διαφέρουν και οφείλουν να διαφέρουν, τόνισε ο Α. Κυπριανού.

•Με το ήθος, τη σεμνότητα, την εργατικότητα και τις ικανότητές τους. Είναι τιμή να είναι κάποιος υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Γιατί δεν τον επέλεξε ο ένας ή ο άλλος επιχειρηματίας, ούτε τον επέβαλε ο ένας ή ο άλλος καναλάρχης, για να τον χρησιμοποιούν μετά ως μαριονέτα. Τον εξέλεξαν τα εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΑΚΕΛ στις συνδιασκέψεις, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την ικανότητα να υπηρετήσει το λαό.

•Τα κακά παραδείγματα από τα οποία πάσχει η πολιτική ζωή του τόπου δεν έχουν θέση στις τάξεις μας. Συμπεριφορές που ενσαρκώνουν αντιλήψεις τού τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», «εγώ είμαι ο νόμος», «εγώ είμαι υπεράνω του νόμου» είναι ξένες στο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας. Αν παρ΄ ελπίδα εμφανιστούν, πρέπει να τις απομονώνουμε. Σε αυτό διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε αμείλικτοι και αποφασιστικοί ως ηγεσία του κόμματος, προειδοποίησε ο Α. Κυπριανού.

• Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να βάλει το μικροκομματικό πάνω από το κοινό καλό. •Πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ναι, αλλά όχι κοκορομαχία.

• Πολιτικές θέσεις και μαχητικά επιχειρήματα ναι, αλλά όχι ισοπέδωση, ψηφοθηρία, πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού και κτυπήματα κάτω από τη μέση.

•Ο στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε στο διαγωνισμό ατάκας, αλλά να δώσουμε διέξοδο στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

•Να δικαιώσουμε τους αγώνες του για την ειρήνη, την απελευθέρωση και την επανένωση.

Αποτελέσματα καθοριστικά για το μέλλον και την προοπτική

• Με ΑΚΕΛ ισχυρό και δυνατό ο λαός μας θα ελπίζει σε καλύτερο μέλλον και προοπτική.

• ΑΚΕΛ ισχυρό θα συνεχίσει να είναι η καταλυτική δύναμη στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

• Θα υψώνει ανάστημα στις αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές που επιχειρούν να διαλύσουν όλα όσα έκτισε ο λαός μας τόσα χρόνια.

• Oταν το ΑΚΕΛ ανασηκώνεται, γίνεται δύναμη λαϊκή, πρωτοπόρα και μαχητική. Γίνεται ένα ποτάμι που δεν γυρνά πίσω!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy