Με τον Σταύρο. Για αυτά που μας ενώνουν

Του Λεόντιου Φιλοθέου*

Όταν ξεκινούσαμε…

Τέσσερις και βάλε μήνες εκστρατείας. Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Με ένταση. Άγχος. Κόντρα σε προγνωστικά και προβλέψεις. Με τα πάνω και τα κάτω της. Συσκέψεις, συναντήσεις, εκδηλώσεις. Με μπόλικο τρέξιμο και αρκετό γέλιο. Με το καθιερωμένο πρωινό παξιμάδι με χαλούμι –αυτό είναι το brunch μας. Με τα κινητά να χτυπούν ασταμάτητα. Και με το χρόνο να τρέχει. Και να τελειώνει. Να φανταστείτε, ούτε ένα τόσο δα αρθράκι για τον Αρχιεπίσκοπό μας δεν βρήκα χρόνο να γράψω. Τα μαζεύω όμως…

Κοινωνική συμμαχία

Σε αυτή την εκστρατεία προσπαθήσαμε να απευθυνθούμε σε κόσμο με διαφορετική προέλευση και αντιλήψεις. Από την αριστερά, την κεντροαριστερά, ανένταχτους πολίτες. Την κοινωνία των πολιτών. Το κέντρο, την κεντροδεξιά. Να χτίσουμε μια κοινωνική συμμαχία. Εύκολο; Καθόλου. Διότι είναι απόλυτα κατανοητό ότι ο καθένας βλέπει τα πράγματα μέσα από τον δικό του φακό. Τις δικές του προσδοκίες. Ακόμα και τον «δικό του» Σταύρο.

Ας τα βάλουμε για λίγο στην άκρη κι ας συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ενώνουν.

Μας ενώνει…

Μας ενώνει η ανάγκη για έναν Πρόεδρο ειλικρινή, σοβαρό και έντιμο. Χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις από το κατεστημένο. Που θα συγκρουστεί με τη διαφθορά γιατί δεν θα αποτελεί μέρος της. Που θα έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας. Αυτός είναι ο Σταύρος.

Μας ενώνει η ανάγκη για την αληθινή και προοδευτική αλλαγή. Για μια όχι απλά καλύτερη, αλλά διαφορετική διακυβέρνηση. Που θα δίνει ξανά προοπτική στη νέα γενιά. Αυτό θα φέρει ο Σταύρος.

Γιατί ο Σταύρος Μαλάς διαφέρει

Διαφέρει γιατί την ώρα που οι άλλοι ακροβατούν ανάμεσα σε  φουστανέλες και νέες «στρατηγικές» περιπέτειες, ο Σταύρος προτείνει ένα δρόμο που μπορεί να απελευθερώσει και να επανενώσει την πατρίδα μας.

Γιατί την ώρα που οι μεν τα βλέπουν όλα ρόδινα και οι δε μοιράζουν ανέξοδα υποσχέσεις, ο Σταύρος προτείνει εφικτές λύσεις για μια οικονομία στέρεη και ανθεκτική με κοινωνικό πρόσημο και ανάπτυξη για όλους.

Γιατί την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος τα έβαζε -χριστουγεννιάτικα- με τους μετανάστες, μόνο ο Σταύρος μίλησε και επανέλαβε τη θέση του για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Οι υπόλοιποι, άκρα του τάφου σιωπή.

Γιατί την ώρα που οι άλλοι τσακώνονταν για εξαγορές, συγγενείς, συμπεθέρους και καθρεφτάκια ο Σταύρος Μαλάς έδινε τις θέσεις του για την παιδεία της γνώσης, για τη δημόσια υγεία, για την ισότιμη αξιοποίηση των γυναικών, για την κοινωνία.

Γιατί την ώρα που οι άλλοι δημαγωγούν, ο Σταύρος επέλεγε το δρόμο της υπευθυνότητας και του ρεαλισμού, προτείνοντας λύσεις εφαρμόσιμες ακόμα κι αν αυτά που έλεγε δεν ήταν εύηχα στα αυτιά όλων.

Γι’ αυτό διαφέρει ο Σταύρος. Διαφέρει και ξεχωρίζει

Δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα. Ξέρω σε τι προσδοκώ κι ελπίζω. Και για ποιο στόχο προσπαθώ. Αλλά επίσης ξέρω κι αυτό: ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο Σταύρος Μαλάς, μέσα από την προεκλογική που έχει διεξάγει, μέσα από τον τρόπο που αντιμετώπισε επιθέσεις και ανθυποψηφίους, μέσα από την άρνησή του να παρασυρθεί στον ξέφρενο λαϊκισμό, έχει ανεβάσει τον πήχη του πολιτικού πολιτισμού εκεί που οι άλλοι απλά περνούν από κάτω. Μόνο γι’ αυτό, respect.

Ας τον εμπιστευτούμε. Ραντεβού στις κάλπες.

Υστερόγραφο

«Καμιά κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει, κύριε Μαλά, αν οι νέοι της σταματήσουν να ονειρεύονται».

Αυτό μας είπε ένας νέος, σε μια από τις επισκέψεις. Κάπου εκεί στο ξεκίνημα. Από τότε, γυροφέρνει στο μυαλό μου.

Λοιπόν, γι’ αυτό προσπαθώ και γι’ αυτό θα συνεχίσω να προσπαθώ. Για να μπορεί η δική μου γενιά, η γενιά των παιδιών μου να ονειρεύονται.

Με τον Σταύρο Μαλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και τώρα, πάμε!  

*Συντονιστής εκστρατείας,

Εκλογικό Επιτελείο Σταύρου Μαλά

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy