Με τρύπια εποπτεία η ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου

Απροετοίμαστη κινδυνεύει να βρει την εποπτική Αρχή η ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου, με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την προστασία του κοινού.

Η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο σύμφωνα με σημείωμα του Υπουργείο Οικονομικών προς τη Βουλή, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η οποία θα αναλάβει το ρόλο της εποπτείας, «δεν διαθέτει δικό της προσωπικό και οι αρμοδιότητες της διεκπεραιώνονται με αγορά υπηρεσιών συμβούλων».

Σημειώνεται ότι στον Προϋπολογισμό της Αρχής για το 2017 περιλαμβάνεται πρόνοια ύψους 128 χιλ. ευρώ, για τη δημιουργία 18 θέσεων. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί καμιά θέση.
Ενόψει των πιο πάνω το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή κανονισμούς για τον καθορισμό της διαδικασίας πρόσληψης υπαλλήλων της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα «η άμεση στελέχωση της Αρχής κρίνεται ως άκρως απαραίτητη εφόσον οι αρμοδιότητες της με την πρόσφατη αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχήματος αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με την επικείμενη μεταρρύθμιση του τομέα των τυχερών παιχνιδιών (παιχνίδια που προσφέρονται σήμερα από τον ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ βάσει Διακρατικής Συμφωνίας και το Κρατικό Λαχείο κτλ)».

«Η άμεση στελέχωση της Αρχής είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις αυξημένες αρμοδιότητες της και ειδικά τον εποπτικό της ρόλο, γεγονός που θα συμβάλει θετικά τόσο στην αύξηση των δημόσιων εσόδων όσο και στην προστασία του κοινού από τον παράνομο τζόγο και με τη συναφή με αυτόν το τομέα εγκληματικότητα», προστίθεται στο σημείωμα.
Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy