Με βούλα Ανωτάτου δια βίου φυλάκιση στον Γ. Ανδρέου “Καμηλούι”

Δεν αλλάζει η ποινή της δια βίου φυλάκισης που επεβλήθη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας Αμμοχώστου στο Γιώργο Ανδρέου άλως Καμηλούι από τη Ξυλοφάγου, τον οποίο έκρινε ως ένοχο για το θάνατο του 66χρονου Παντελή Αντωνίου άλως Ρόπα, από τη Σωτήρα,την 8η Οκτωβρίου του 2013.

Ομόφωνα το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Γιώργιου Ανδρέου κατά της πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης. Στην απόφασή του το Ανώτατο τονίζει ότι το Κακουργιοδικείο, έκρινε σωστά, από τις ενέργειες του εφεσείοντα, ότι η μοναδική του επιδίωξη  ήταν η εκτέλεση του θύματος.

Στις 8 Οκτωβρίου του 2013, ο άτυχος Παντελής Αντωνίου καθόταν αμέριμνος μεταξύ δύο καταστημάτων στην Αγία Νάπα και έπαιζε τάβλι με το φίλο του Ευάγγελο Μάστρου. Κατά τις 12.45, ο Ανδρέου οδήγησε το διπλοκάμπινό του στο μέρος που βρισκόταν ο 66χρονος, και ευρισκόμενος μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ οι δύο φίλοι συνέχιζαν να παίζουν τάβλι, πυροβόλισε δύο φορές τον Αντωνίου με κυνηγετικό όπλο. Ο 66χρονος έπεσε νεκρός στο έδαφος από τα πυρά του κυνηγετικού όπλου.  

Στην απόφασή του το Ανώτατο κρίνει ότι ο  Ανδρέου είχε τις ευκαιρίες αλλά και το χρόνο να “αποστεί από την υλοποίηση του σχεδίου του και δεν το έπραξε”. 

Επίσης, αναφέρει οτι ο εφεσείωντας γνώριζε το μέρος όπου θα εύρισκε το θύμα. Αμφότεροι, αναφέρει στην απόφαση, ήταν οδηγοί ταξί και ο Ανδρέου γνώριζε ότι το θύμα χρησιμοποιούσε το μέρος στο οποίο ευρίσκετω για δέκα ολόκληρα χρόνια για σκοπούς της εργασίας του.  

“Με τα προαναφερόμενα δεδομένα, πολύ ορθά κατά τη γνώμη μας το Κακουργιοδικείο κατέληξε ότι η πράξη του Εφεσείοντα συνιστούσε φόνο εκ προμελέτης” τονίζει το Ανώτατο Δικαστήριο. H ποινή εναντίον του Ανδρέου, επιβλήθηκε στις 10 Απριλίου του 2014. Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο είχε χαρακτηρίσει τη βολή του κατηγορούμενου προς τον Ρόπα ως “χειρουργικό κτύπημα πυρός το οποίο στόχευε αποκλειστικώς στη δολοφονία του θύματος”.

Το κακουργιοδικείο έκρινε τότε ότι δεν παρουσιάστηκε μαρτυρία που να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι υπήρξαν οικογενειακές διαφορές μεταξύ της αδελφής του κατηγορούμενου και του γιου του θύματος που ήταν παντρεμένοι από το 1997 και χώρισαν τον Οκτώβριο του 2012.Απέρριψε την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης περί ψυχολογικών προβλημάτων του κατηγορούμενου κρίνοντας ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο Ανδρέου ήταν εχέφρων και με πλήρη αντίληψη της πραγματικότητα και των επιπτώσεων των ενεργειών του. 

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy