Μέχρι την Τετάρτη ολοκληρώνει την έρευνα ο Γενικός Ελεγκτής

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με τις διάφορες καταγγελίες που έχει ενώπιον του σε σχέση με τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών. Με την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξουν εξελίξεις αφού σε περίπτωση που προκύπτουν και ποινικά αδικήματα θα προωθηθεί στο Γενικό Εισαγγελέα. Ηδη στα χέρια του Ελεγκτή βρίσκονται οι φακέλλοι οκτώ εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας οι οποίοι φαίνεται ότι παράδεδιδαν και μαθήματα για τις εξετάσεις στα πλαίσια του ΝΣΔΕ σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο που παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα. Υπό έρευνα είναι και δυο πανεπιστημιακοί οι οποίοι συμμετείχαν και στην Επιστημονική Επιτροπή καθώς και ανώτερος λειτουργός με άμεση σχέση με τις εξετάσεις που σχετίζεται με υψηλόβαθμο στέλεχος του εκπαιδευτηρίου. Αρκετές φαίνεται να είναι και οι καταγγελίες εναντίον θεματοθετών και συγγενών τους οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά τις πρώτες καταγγελίες ακολούθησαν και άλλες.

Αιωρούνται απειλές…

Εξάλλου χθες έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε από αέρας όταν κατά τη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ μεταξύ του πρώην Πρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ και Πρόεδρου της Αλλαγής Δημήτρη Ταλιαδώρου και της Προϊστάμενης της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψας Κωνσταντινίδου με αφορμή επιστολή των δικηγόρων της κ.Κωνσταντινίδου προς την Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» όπου την καλεί να απολογηθεί για ανακοίνωση της με την οποία ζητούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα η προϊστάμενη της Υπ. Εξετάσεων. Mάλιστα ο κ.Ταλιαδώρος είπε ότι οι απειλές δεν σταματούν εδώ αφού κάποιοι« απειλούν ότι έχουν στο χέρι Υπουργούς και Γενικούς Διευθυντές». Κατάγγειλε επίσης ότι δεν μπορεί να επιρρίπτονται ευθύνες στους λειτουργούς και κάλεσε να απαντήσουν οι υπεύθυνοι εαν υπήρχαν γραπτές οδηγίες για τη διαδικασία που ακολουθείτο και ποιες ώρες θα έπρεπε να γίνεται η ανάρτηση των θεμάτων. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν είναι θέμα ανάρτησης αλλά διαρροής.

Επίσης και με δηλώσεις του στην Χαραυγή σημείωσε πως όταν άτομα της Υπηρεσίας Εξετάσεων δηλώνουν κώλυμα και εξαιρούνται από τη διαδικασία για ορισμένες μέρες τότε υπάρχει πρόβλημα. Θα έπρεπε πρόσθεσε να ζητηθεί εξαίρεση για όλη τη διαδικασία. Ο κ.Ταλιαδώρος σημείωσε ότι οι καταγγελίες θα έπρεπε να διερευνηθούν από την Αστυνομία και πως ο ίδιος αν καλεστεί θα πει όσα γνωρίζει. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη συνεδρία της Επ.Παιδείας της Βουλής όπου εξέτασε το θέμα η κ. Κωνσταντινίδου, ανάφερε ότι όπου θεωρούσε ότι υπήρχε κώλυμα δεν παρευρέθηκε στα Κέντρα Θεματοθέτησης και δεν επόπτευσε τις διαδικασίες τις συγκεκριμένες μέρες, αναφέροντας ενδεικτικά τις μέρες όπου αφορούσαν τις εξετάσεις των Ελληνικών, Δεξιοτήτων και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από την πλευρά της η κ.Κωνσταντινίδου ερωτηθείσα από την δημοσιογράφο του ΡΙΚ να τοποθετηθεί είπε πως με την έρευνα θα φανεί η αλήθεια και πως δεν θέλει να σχολιάσει.

Η ποιότητα των γραπτών

Μάλιστα η τοποθέτηση της Προϊστάμενης της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψας Κωνσταντινίδου η οποία μέσω τηλεόρασης έκανε λόγο για την ποιότητα των εξεταστικών δοκιμίων προκάλεσε έντονη αντίδραση μεταξύ υποψηφίων οι οποίοι κάνουν λόγο για προχειρότητα ακόμη και σε εξεταστικά γραπτά αφού σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν θέματα που ήταν εκτός ύλης.

Ελένη Κωνσταντίνου

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.