Έληξε ο συναγερμός στα Ηλύσια Πεδία – Νεκρός ο δράστης

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει, νωρίτερα στο Champs Elysee (Ηλύσια Πεδία).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είναι νεκρός ενώ το όχημά του περιείχε εκρηκτικά, γκαζάκια, ένα τουφέκι εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και περίστροφα. «Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 20 Απριλίου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά τζιχαντιστή στo Champs Elysee, γεγονός που αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα.

 

 


 

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, ένας άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα, ενώ έχουν κλείσει και οι γραμμές 1 και 13 του μετρό.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος έχει ακινητοποιηθεί από τους άνδρες ασφαλείας.

 

 

 

 

 

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα, ωστόσο η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy