Μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Σαρονικό κόλπο – Η θάλασσα ξεβράζει τόνους μαζούτ (Video – Pics)

489
ΠΗΓΗ TVXS

Μεγάλων διαστάσεων είναι η περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί Σαλαμίνα στην Ελλάδα, από τη διαρροή μαζούτ που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό.

Η ρύπανση από το μαζούτ και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5χλμ. μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων. Στην περιοχή, αυτή την ώρα εργάζονται δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ωστόσο σύμφωνα με τη δήμαρχο «θα χρειαστεί χρόνος, αφού η ζημιά είναι μεγάλη».

«Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη έκταση της ζημιάς» τονίζει, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Και μεγάλη οικονομική ζημιά στο νησί

«Η θάλασσα και οι ακτές είναι πολύ επιβαρυμένες» προσθέτει η Νάννου, ενώ εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, έχει νεκρώσει όλη η περιοχή. «Τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην περιοχή αυτή την στιγμή δεν λειτουργούν, αφού δεν πατάει άνθρωπος εδώ» εξηγεί και προσθέτει ότι, πέρα από τη μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, υπάρχει και η οικονομική.Σε ότι αφορά το επόμενο βήμα από πλευράς δήμου, η Νάννου τόνισε πως θα προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε «να γίνει απόδοση ευθυνών και να υπάρξουν αποζημιώσεις για τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και για την περιοχή την ίδια σε ότι αφορά την φυσιολογία της, που έχει καταστραφεί».

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.