Μελέτη για το ηλεκτρικό δίκτυο ανέλαβε το Πανεπιστήμιο

Τη μελέτη για το μελλοντικό ηλεκτρικό δίκτυο της Κύπρου, αναλαμβάνει η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ», του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ανάθεση από την επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Joint Research Centre.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η μελέτη αφορά τεχνικά θέματα που σχετίζονται με το μελλοντικό ενεργειακό δίκτυο και την αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο με βάση στους στόχους που έχουν τεθεί από την Ευρώπη για το 2030.

Σημειώνεται ότι το JRC κλήθηκε να εκπονήσει μελέτη για το ενεργειακό δίκτυο και την αγορά ηλεκτρισμού της Κύπρου στο πλαίσιο διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής προς ικανοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το 2030. Η μελέτη θα λάβει υπόψη πέραν της διαμορφωμένης στρατηγικής της Ε.Ε. για το 2030, τα αποτελέσματα της μελέτης που έγινε από την IRENA (International Renewable Energy Agency), με θέμα «Renewable Energy Roadmap for the Republic of Cyprus» για λογαριασμό της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Μέσα από ευρωπαϊκό διαγωνισμό που προκήρυξε το JRC, η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου επιλέγηκε ως ο πλέον εξειδικευμένος συνεργάτης για ετοιμασία της πιο πάνω πολύ απαιτητικής μελέτης. Με την επιλογή αυτή του JRC, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ουσιαστική συνεισφορά της Ερευνητικής Μονάδας «ΦΩΣ» στα ενεργειακά θέματα της Κύπρου.

Οπως αναφέρεται, η Ερευνητική Μονάδα «ΦΩΣ» έχει ήδη σημαντική συνεισφορά στα θέματα ενέργειας με το πολύπλευρο έργο που διεξάγει, το οποίο αξιολογείται διεθνώς και επιβραβεύεται. Έλαβε, ήδη, διακρίσεις και βραβεία σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά και πέτυχε μακρόχρονα συμβόλαια με κολοσσούς στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy