Μέλη του «Μαζί Μπορούμε» θα τιμήσουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα

Οκτώ Ελληνοκύπριους και οκτώ Τουρκοκύπριους, μέλη και υποστηρικτές της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Συγγενών Αγνοουμένων και Θυμάτων Πολέμου «Μαζί Μπορούμε» θα τιμήσουν η Πρεσβεία της Σλοβακίας στη Λευκωσία και τα Ελληνοκυπριακά και Τουρκοκυπριακά κόμματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Πρεσβεία της Σλοβακίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Αυγούστου στις 10.00, στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.

«Εργαζόμενοι εθελοντικά, χωρίς οποιαδήποτε τοπική ή διεθνή χρηματοδότηση πάνω στο ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, μέλη της ομάδας έχουν βοηθήσει ενεργά στην εξεύρεση πληροφοριών για την τύχη αγνοουμένων καθώς και στην προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές των δύο κοινοτήτων από τα τραύματα της διένεξης», αναφέρεται.

Αυτή η μοναδική ομάδα, προστίθεται, αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για περιοχές με διενέξεις στον κόσμο δείχνοντας τον
τρόπο πως μπορούν οι κοινότητες να αντιμετωπίσουν τις οδυνηρές αναμνήσεις τους, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η ομάδα «ανοίγει οδούς πραγματικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ των κοινοτήτων οι οποίες έχουν υποφέρει τα δεινά του πολέμου».

Θα τιμήσουμε 8 Ελληνοκύπριους και 8 Τουρκικύπριους, μέλη και υποστηρικτές της «Μαζί Μπορούμε» ως σύμβολο της εκτίμησης στην ανθρωπιά και την προσήλωσή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy