Μέσω Τουρκίας εξαγωγές στη Μέση Ανατολή για τ/κ εταιρεία χαλουμιού

Σε χώρες της Μέσης Ανατολής εξάγει το χαλούμι που παράγει στο εργοστάσιό της στη Σμύρνη η τ/κ εταιρεία “γαλακτοκομικά προϊόντα Ρεχά” Ltd που ασχολείται με τον τομέα από το 1980.

Σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί, η τ/κ εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή από τη βιομηχανική περιοχή στο Γερόλλακο και με την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε περιοχή κοντά στη Σμύρνη όπου υπάρχει βιομηχανική ζώνη, άρχισε να πλασάρει τα προϊόντα της στην τουρκική αγορά. Με προεξέχον το χαλούμι, η συγκεκριμένη εταιρεία προωθείται στην αγορά χωρών της Μέσης Ανατολής ενώ ο ιδιοκτήτης, Μουσταφά Καϊμάκ ανέφερε πως λόγω της απαγόρευσης της ΕΕ εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από την Τουρκία στοχεύουν στη λειτουργία εργοστασίου στην Πολωνία για να μπορούν έτσι να πουλούν το χαλούμι και άλλα προϊόντα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Καϊμάκ πρόσθεσε ότι πέρυσι η εταιρεία του ήταν η τρίτη σε εξαγωγές γαλακτομικών προϊόντων από την περιοχή των τουρκικών παραλιών στο Αιγαίο και γι` αυτό βραβεύθηκε από το Σύνδεσμο Εξαγωγών Αιγαίου της Τουρκίας. Οι πωλήσεις χαλουμιού στην περιοχή του Αιγαίου στα τουρκικά παράλια, διευκρίνισε, στοχεύουν κυρίως στις τουριστικές περιοχές αφού υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα με εκατομμύρια παραθεριστές.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy