Μετά τη φαρυγγίτιδα Καρογιάν… τα σπουδαία στο ΔΗΚΟ

«Μετρούν τα κουκιά» τους οι διαφωνούντες και εξετάζουν συνέχιση της αντιπολίτευσης

Διάφορες ερμηνείες δίνονται για τη μέχρι στιγμής σιωπή του τέως προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν, μετά το κύμα 47 διαγραφών και παραιτήσεων από το κόμμα.

Πηγές από το στενό περιβάλλον του, τονίζουν στη «Χ» ότι η τοποθέτηση θα γίνει ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, όταν υπάρξει αποκατάσταση της φωνής του καθώς ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα.

Άλλες πηγές τονίζουν ότι υπάρχουν σε εξέλιξη ζυμώσεις από το ανεπίσημο ΔΗΚΟ, ώστε η όποια επικριτική τοποθέτηση να γίνει σε συνδυασμό με την ανακοίνωση νέου πολιτικού σχήματος. Αναμένονται ακόμα η τοποθέτηση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, για τα θέματα των διαγραφών (δημόσια ή στα Σώματα). Στο μεταξύ, θα συνέλθουν εκ νέου τα Σώματα του κόμματος, ώστε μετά τις αποβολές να δρομολογηθούν οι διεργασίες για το εκλογικό συνέδριο. Καθοριστικό αν θα υπάρξει ανθυποψήφιος απέναντι στον Ν. Παπαδόπουλο είναι η στάση που θα τηρήσουν, ο βουλευτής του κόμματος, Άγγελος Βότσης καθώς και ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος, Χρίστος Πατσαλίδης.

Η στάση που θα τηρήσουν στελέχη που διαφωνούν με τους χειρισμούς της ηγεσίας, θα καθορίσει εν πολλοίς εάν θα συνεχίσει η εσωκομματική αντιπολίτευση διεκδικώντας την προεδρία απέναντι στον Ν. Παπαδόπουλο ή εάν όλοι οι διαφωνούντες θα ενώσουν τη φωνή τους κάτω από άλλη κομματική στέγη. Για τις εσωκομματικές εκτιμήσεις στο ΔΗΚΟ, μετά τη συνεδρία της γραμματείας, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή υπό τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Μάρκο Κυπριανού για εξέταση των λαθών που έφεραν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Στρατής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy