Μετά τον Ι. Κασουλίδη και ο Ν. Κουγιάλης απορρίπτει τα περι “ψεκασμών”

Μετά τις επαφές που είχε το Τμήμα Περιβάλλοντος με όλες τις αρμόδιες αρχές του Κράτους, δεν διαπίστωσε βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τα ίχνη συμπύκνωσης των αερίων εξάτμισης των κινητήρων των αεροσκαφών με οποιεσδήποτε άλλες αιτίες ή φαινόμενα.

Απαντώντας σε ερώτημα του Βουλευτή Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζιηγιάννη για το θέμα των περιβόητων αεροψεκασμών, ο υπουργος Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, επισημαίνει ότι στα πλαίσια της ανάγκης για διερεύνηση πιθανής υποβάθμισης της ποιότητας της ατμόσφαιρας της Κύπρου, λόγω της διασυνοριακής ρύπανσης και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Ινστιτούτο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ, και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα εκπονήσει σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Υπουργο Γεωργίας , μέσα από το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα, θα γίνεται πρωτογενής συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων που σχετίζονται με την ποιότητα της ατμόσφαιρας τα οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να τεκμηριώσουν και επιστημονικά τις πιο πάνω διαπιστώσεις που αφορούν τις καταγγελίες για τα ίχνη συμπύκνωσης και τους αεροψεκασμούς.

Ο Υπουργός Νίκος Κουγιάλης τονίζει ότι τα ίχνη που παρατηρούνται στην ατμόσφαιρα προέρχονται απότα καυσαέρια που εξέρχονται από τους κινητήρες στο περιβάλλον, υπό μορφή ατμού, τα οποία ψύχονται δημιουργώντας παγοκρυστάλλους.Κώστας Κωνσταντίνου

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.