Μεταναστεύουν οι νέοι της Πόλης

Η οικονομική κρίση, η απόσταση της Πόλης από την Πάφο, η νεκρή τουριστική περίοδος του χειμώνα αναγκάζουν τους νέους να εγκαταλείψουν την περιοχή και να αναζητήσουν δουλειά αλλού. Τελειώνουν τις σπουδές τους και φεύγουν από την Πόλη. Μετακομίζουν σε άλλες πόλεις, ενώ το τελευταίο διάστημα πολλοί νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν θέσεις εργοδότησης για νέους επιστήμονες στην περιοχή. Ακόμα και στην Πάφο, που η απόσταση είναι περίπου 40 λεπτά, δεν υπάρχουν δουλειές.
Τον τελευταίο καιρό αρκετοί νέοι μετανάστευσαν. Οπως πληροφορηθήκαμε, την προηγούμενη μέρα της επίσκεψής μας, τρεις νεαροί απόφοιτοι πανεπιστημίων αναχώρησαν για την Αυστραλία.

Ετοιμη η βαλίτσα του Γιώργου…

Συνομιλήσαμε με τον Γιώργο Χριστοδούλου, 27 χρόνων, άνεργο. Ολοκλήρωσε το 2012 τις σπουδές του και εργάστηκε για ένα εξάμηνο με τα σχέδια της ΑΝΑΔ αλλά έκτοτε ψάχνει για δουλειά. Στην Πόλη, τονίζει, δεν υπάρχουν δουλειές. Εψαξε στην Πάφο… «όλοι θέλουν υπαλλήλους να εργάζονται αμισθί χωρίς δικαιώματα. Πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία, λένε. Ποιος ο λόγος να πάω να δουλέψω χωρίς αμοιβή;» διερωτάται ο Γιώργος.

Θα φύγει από την περιοχή μόλις βρει μια δουλειά. Είτε στη Λεμεσό είτε στη Λευκωσία είτε ακόμα και στο εξωτερικό, όπως λέει με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy