Διχογνωμία ιατροδικαστών για τον θάνατο 35χρονης στη Λεμεσό

Από πολυοργανική ανεπάρκεια, συνέπεια σηψαιμίας προκλήθηκε ο θάνατος  της 35χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Αυτό κατέδειξε το πόρισμα της νεκροτομής στη σορό της, που διενεργήθηκε το πρωί από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, στην παρουσία του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη που εκπροσωπούσε την οικογένεια της γυναίκας. Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, π η γυναίκα, που ήταν υπέρβαρη, παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές ,”όχι ιατρογενή λάθη”, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά στις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι λοιμώξεις, προκαλώντας σηψαιμία.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το ΤΑΕ Λεμεσού, ύστερα από καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας, διαρευνά το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.Η Αστυνομία, αναμένεται να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας το διορισμό ιατρικού λειτουργού ο οποίος θα βοηθήσει τους αστυνομικούς ανακριτές στο έργο τους.

Ο κ. Ματσάκης, από την δική του πλευρά, συμφώνησε με το πόρισμα που αφορά στην αιτία του θανάτου ωστόσο ο ίδιος διαπιστώνει ότι η σηψαιμία προκλήθηκε λόγω εισρόφησης γαστρικού περιεχομένου, κατά τη διάρκεια της νάρκωσης στη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, στις 15 Φεβρουαρίου.

H γυναίκα απεβίωσε λόγω εισρόφησης γαστρικού περιεχομένου που συνέβη κατά τη διάρκεια που της χορηγείτο η γενική νάρκωση, ανέφερε στο “Διάλογο” ο Μάριος Ματσάκης. Θεωρείται, όπως είπε, αναισθησιολογικός θάνατος.

Ανέφερε πάντως πως η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η 35χρονη ήταν σχετικά απλή από χειρουργικής άποψης και επιτυχής.

Η απόφραξη του εντέρου διορθώθηκε, είπε, ωστόσο η ασθενής ποτέ δεν ξύπνησε από την γενική αναισθησία. «Γιατί έγινε η εισρόφηση, εάν φταίει κάποιος, ποια μέτρα λήφθησαν για να μην συμβεί αυτό είναι θέματα τα οποία θα εξεταστούν», σημείωσε.

Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα, που ήταν υπερβαρη, υποβλήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου σε χειρουργική επέμβαση για σμίκρυνση στομάχου.

Στις 15 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εισήχθη ξανά στο χειρουργείο. Μετά από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης οπότε εξέπνευσε.

Μαρίνα Κουμάστα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy