Μετέωροι παραμένουν οι 30μηνοι εκπαιδευτικοί

Μετέωρο φαίνεται ότι έχει μείνει το ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου και πιθανή εμπλοκή του Νέου Συστήματος Διορισίμων αφού από τη μία εκκρεμεί έφεση της νομικής υπηρεσίας κατά απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε εκπαιδευτικό καθώς και το γεγονός ότι δεν αποκλείεται επηρεαζόμενοι να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η ΠΟΕΔ ήταν ιδιαίτερα έντονη και δια του Προέδρου της Φίλιου Φυλακτού κατατέθηκαν και συγκεκριμένες εισηγήσεις όπως για παράδειγμα να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο μόνο για τις μόνιμες θέσεις και να μείνουν συμβασιούχοι και μόνιμοι εκτός.

Ο κ.Φυλακτού διερωτήθηκε μάλιστα γιατί το κράτος να θέλει να μπει σε αυτές τις περιπέτειες. Επίσης ο κ.Φυλακτού είπε ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστος είπε ότι η Τεχνική Εκπαίδευση υπέφερε πολύ ωστόσο αναγνωρίζει πως το υφιστάμενο σύστημα διορισμού πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούν να διορίζονται είπε συναδέλφοι στα 55 χρόνια και να μην έχουν καμία επαφή με το γνωστικό αντικείμενο τους εφόσον απασχολούνταν σε άλλους τομείς.

Λόγο για άτιμο συνδικαλισμό έκανε ο Δ. Ταλιαδώρος
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι ο ίδιος «δεν κάνει άτιμο συνδικαλισμό» και ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις αλλά την ίδια την οργάνωση του.

Οπως είπε η ΟΕΛΜΕΚ συγκρούστηκε με όλες τις κυβερνήσεις για το θέμα του νέου συστήματος διορισμού και πως τον Απρίλιο του 2015 υπήρξε συμφωνία για να δωθούν 718 μόνιμες θέσεις σε μια 3 ετία στη Μέση εκπαίδευση. Αυτό που ζήτησε η ΟΕΛΜΕΚ είναι να διασφαλιστούν οι εκπαιδευτικοί που ήδη εργάζονται στα σχολεία καθώς και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Εκφράζοντας την ίδια ώρα την προσωπική του άποψη είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως με τις εξετάσεις θα επιλέγονται οι καλύτεροι. Η διαδικασία σημείωσε θα πρέπει να προχωρήσει και η ζωή δεν σταματά γιατί εκκρεμούν αποφάσεις στα δικαστήρια. Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής είπε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με το νέο σύστημα διορισίμων και αν στην πορεία αλλάξει οτιδήποτε τότε το Υπουργείο είναι έτοιμο να το πράξει αφού έχει στα σχέδια του και Σχέδιο Β και Σχέδιο Γ. Ηδη απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας του η εκδίκαση της έφεσης να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy